Yıllar Önce Çıkan Left 4 Dead’in Prototip Aşaması Sızdırıldı: Mod Şeklinde Oynanabilir Durumda

6
3
2
1
0
Yıllar Önce Çıkan Left 4 Dead’in Prototip Aşaması Sızdırıldı: Mod Şeklinde Oynanabilir Durumda
Yıllar önce çıkan ve şu güne kadar hâlâ en eğlenceli zombi oyunu olan Left 4 Dead’in prototip aşamasında nasıl olduğunu gösteren bir mod sızdırıldı.

Dünyanın en ikonik çevrimiçi zombi oyunu olan Left 4 Dead, bildiğiniz gibi her Valve oyununda olduğu gibi Source oyun motoru ile birlikte yapıldı. Source oyun motorunda oyun yapmadan önce Valve ile birlikte çalışan harici geliştiricilerin yaptıkları ilk şey, oyun fikirlerini Source motorunda yapılmış eski bir oyunda test etmek oluyor.

Left 4 Dead’in geliştiricisi Turtle Rock Studios, bu efsane oyunun prototipini test etmek için Counter-Strike’ın sondan bir önceki oyunu olan CS: Source’u kullanmış. Ama asıl olay, bu prototip aşamasının sızdırılmış olması.

Dahası Left 4 Dead’in prototip aşaması, CS: Source modu olarak indirilebilir durumda

Turtle Rock’ın Left 4 Dead’in prototipini Counter-Strike: Source üzerinden test ettiğini görüyoruz. ‘Zombie City’ isimli haritada Terrorist tarafında başlıyor ve normal oyundaymış gibi satın alım yapıyoruz.

Ancak Zombie City haritasında kazanmak için yapmanız gereken bomba kurmak/çözmek ya da rehineyi kaçırmak/korumak değil, tek yapmanız gereken haritanın öbür ucuna ölmeden gidebilmek. Tabii bu sandığınız kadar kolay değil zira karşınızda üzerinize koşan düzinelerce bıçaklı Counter Terrorist göreceksiniz. Left 4 Dead’a ne kadar benziyor değil mi?

Turtle Rock stüdyosu, Gabe Newell’dan yatırımı bu prototip sayesinde almayı başarmıştı ve karşımıza tarihin en mükemmel çevrimiçi zombi öldürme oyunu çıkmıştı. Ne yazık ki Valve, Left 4 Dead 3’ü geliştirmediğini yakın zamanda kesin olarak açıkladı ancak bir umuttur yaşamak…

Kaynak : https://www.gamesradar.com/turtle-rocks-original-left-4-dead-prototype-has-leaked-and-its-playable/
6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0