LG, Ekran Altında Kamerası Olan Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

18
3
1
1
1
LG, ekran altına kamera yerleştirilmiş olan bir akıllı telefon modelinin üç farklı tasarımına ait olan bir patent aldı. Alınan patent, telefonun üst segment olacağını ortaya koyuyor.

Akıllı telefon sektörü her geçen gün biraz daha genişliyor. Üreticiler, akıllı telefonlarına yeni teknolojik özellikler ekleyerek rakiplerinin önüne geçmeye ve müşterilerinin dikkatlerini üzerine çekmeye çalışıyorlar. Bu kez Güney Koreli teknoloji üreticilerinden LG, üç farklı tasarıma sahip olabilecek bir akıllı telefon için patent aldı. Alınan patentlerin tasarımlarının hepsi de dikkat çekici detaylara sahip.

LG'nin almış olduğu patentin hiçbir tasarımında ön kamera bölümü bulunmuyor. Herhangi bir çentik, ekran deliği ve hareketli bir mekanizmanın görülemiyor olması, LG'nin ekran altına gizlenmiş ön kamerası olan bir telefon modeli üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. TigerMobiles tarafından ortaya çıkarılan bu patente gelin yakından bakalım. 

lg patent

Patente göre LG, arka kamera kurulumuna tam olarak karar vermiş durumda değil. Yukarıdaki fotoğrafta da görülebileceği üzere LG'nin patentlemiş olduğu bu akıllı telefonda bir tanesi dikey dörtlü kamera kurulumuna sahip olan bir tasarımdayken diğeri ise kare şeklinde bir kamera düzenine sahip. LG'nin üçüncü tasarımında ise dörtlü kamera kurulumu, yatay bir düzlemle bulunuyor.

ekrana gömülü kamera

Bu patentin dikkat çekici yanlarından bir tanesi de herhangi bir parmak izi okuyucu sensörünün görülemiyor olması. Bu da akıllara, LG'nin bu modelinde parmak izi okuyucunun ekran altında bulunabileceğini düşündürüyor. 

LG'nin bu patent çalışmasının gerçek olup olmayacağı ile ilgili bir şey söylemek, en azından şimdilik mümkün değil. LG, ilerleyen dönemlerde üstün özelliklere sahip olan böyle bir akıllı telefon modelini piyasaya sürebilir veya bu tasarım, sadece bir patent olarak rafa kaldırılabilir. Bunu öğrenmek için, bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/06/lg-patents-a-smartphone-with-an-under-display-camera/
18
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
1
1