Amerikalı Kamyon Markası Mack, Elektrikli Çöp Kamyonu Üretecek

21
2
1
0
0
Gelişen elektrikli araç trendinden kamyonetler de payını alacak gibi görünüyor.

Gürültülü çöp kamyonları, yakın bir zaman içerisinde oldukça sessiz çalışan, elektrikli çöp kamyonlarının gelişi ile geçmişte kalan hatıralarımızdan bir tanesi olabilir. Volvo Trucks, 2018’de çıkardığı FL serisi ile bu alana adım atan ilk şirketlerden bir tanesiydi. Volvo Trucks’ın alt markası olan Mack Truks da Electric LR serisi ile kendi elektrikli çöp kamyonunu çıkardı.

Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta düzenlenen sanitasyon ticaret gösterisinde ortaya çıkan Mack Electric LR, şu an için hâlâ prototip aşamasında dolayısıyla tüm özellikleri henüz duyurulmuş değil. Ancak 349 beygir gücünde devamlı güç ve 496 beygir gücündeki maksimum güç ile iki elektrikli motoru olacağı biliniyor. Toplamda dört adet bulunan lityum iyon bataryalar, 600 volt derecelendirmeyle motorları güçlendirecek ancak kapasitelerinin ne kadar olacağı ve nasıl bir menzillerinin olacağı bilinmiyor.

Mack tarafından duyuruya göre kamyonetler, yağ değişimi gerektirmeyecek ve son işlem sistemleri de tıpkı konvansiyonel dizel kamyonetler gibi olacak. Bu sayede operatörler, maliyetten kısabilirken kamyonetler de daha uzun süre yollarda kalabilecek. Ayrıca şirketin söylediğine göre, kamyonetlerin sessiz olması, gece çalışmalarına da izin verebileceği anlamına geliyor.

Çevre için oldukça önemli olan elektrikli araçlar, sıfır emisyon konusundaki tek seçenek de değil. Kamyonet üreticisi olan Kenworth, Toyota ile hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyonet geliştirmek için bir araya gelmiş ve Nisan ayında 10 adet hidrojenle güçlendirilmiş kamyonet üreteceklerinin duyurusunu yapmıştı.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1123058_mack-electric-truck-to-haul-out-garbage--and-noise-pollution
21
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
1
0
0