Huawei'nin Katlanabilir Telefonu Mate X, İş Grubu CEO'sunun Elinde Görüntülendi

16
5
2
1
0
Samsung ve Huawei başta olmak üzere çeşitli şirketlerden 2019’da gelen katlanabilir telefon duyuruları, kullanıcıları heyecanlandırmıştı ancak Güney Koreli üretici Samsung ve Çinli üretici Huawei, teknik sorunlar nedeniyle bu akıllı telefonların çıkışını ertelemişti. Samsung'un Galaxy Fold'u tekrar piyasaya sürmesine az bir süre kala Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X, şirketin CEO'su Richard Yu'nun elinde görüntülendi.

Geçtiğimiz mart ayında Huawei’nin P30 serisini kullanıcılarına sunması sonrası bir röportaj veren Huawei Tüketici İşleri CEO’su Richard Yu, kullandığı asıl cihazın Mate X olduğunu, telefonun oldukça iyi çalıştığını, işle ilgili grafiklere ve çizelgelere Mate X ile baktığını açıklamıştı. Ancak bu tarihten sonra Huawei, Galaxy Fold’da olduğu gibi cihazındaki potansiyel donanım sorunlarından kaçınmak için telefonun çıkış tarihini ertelemişti.

2019’un merak edilen telefon tasarımlarından olan katlanabilir telefonları beklerken Çinli medya mensupları, Richard Yu’yu Shenzhen Uluslararası Havalimanı’nda Huawei Mate X ile birlikte görüntüledi. Telefonun ne zaman satışa sunulacağıyla ilgili sorulara CEO Yu, “Beklemek zorunda” dedi ancak ne kadar beklenmesi gerektiğine dair de herhangi bir ipucu vermedi.

richard yu, huawei mate x

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X, TENAA tarafından sertifikalandırılmış ve çıkış tarihi de bu yılın eylül ayı olarak belirlenmişti ancak Huawei, daha sonra bu tarihi ertelemeye karar verdi. Çıkan bazı haberlere göre Mate X, şu an final testi aşamasında ve ağustos ayının başlarında Çin’de raflardaki yerini alabilir ancak telefonun küresel anlamda satışa sunulması biraz daha uzun sürecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_mate_x_spotted_in_hands_of_huawei_ceo-news-38327.php
16
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
2
1
0