Messenger Kids'de Oluşan Bir Hata Sonucu Çocuklar Yabancılarla Grup Sohbetlere Dahil Oldu

19
8
1
1
0
Facebook, çocuklara yönelik mesajlaşma uygulaması Messenger Kids’i 2017’de hizmete sokmuştu. Facebook, çocukların ebeveyn kontrolünde kullanabildiği uygulama Messenger Kids’de oluşan bir hata sonucu çocukların yabancılarla grup sohbetlere katıldığını söyledi.

Facebook, bugün Messenger Kids uygulamasının bir hata sonucu çocukların ebeveynleri tarafından onaylanmayan kişilerle grup sohbetlerine girmesine izin verdiğini kabul etti. Önde gelen sosyal ağ platformu, grup sohbetlerini kapattığını ve binlerce ebeveynin çocuklarının yanlışlıkla yabancılarla bağlantı kurduğunu bildirdiğini söyledi.

Facebook, “Son zamanlarda birçok Facebook Messenger Kids kullanıcılarının ebeveynlerine, teknik bir hata sonucu kullanıcıların içinde yabancıların bulunduğu grup sohbetlerine dahil olduğunu bildirdik.” dedi ve ekledi: “Etkilenen sohbetleri kapattık ve ebeveynlere Messenger Kids ve çevrimiçi güvenlik konusunda da ek kaynaklar sağladık.”

Messenger Kids Arama

Facebook kurallarına göre, hesap oluşturmak için çocukların en az 13 yaşında olması gereklidir. Aralık 2017'de Facebook, 6 ile 12 yaş arasındaki çocukların ebeveyn gözetimi altında başkalarıyla bağlantı kurmasına izin vermek için tasarlanmış Messenger uygulamasının bir versiyonunu sunmuştu. Sosyal medya devi, uygulamayı güvenli bir ortam olarak yarattığını söyledi çünkü birçok çocuk güvenceye alınmadan çevrimiçiydi.

Bu hata, Facebook'un kullanıcılarının güvenini yeniden inşa etmesini gerektirebilir. Önde gelen sosyal ağ platformunun çocukların mahremiyetiyle ilgili yasaları ihlal edip etmediği konusunda inceleme gerekebilir.

Ayrıca Kaliforniya merkezli internet devi, 2016 yılında Donald Trump kampanyasında çalışan siyasi danışmanlık şirketi Cambridge Analytica tarafından, on milyonlarca kullanıcıya ait kişisel verinin ele geçirilmesiyle de akıllarda yerini korumaya devam ediyor.

Kaynak : https://techxplore.com/news/2019-07-facebook-kids-app-flaw-chats.html
19
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
1
1
0