Microsoft, 30 Yıldan Fazladır Yazılımcılar İçin Yayımladığı 'MSDN Magazine'i Sonlandırıyor

28
3
0
0
0
Microsoft'un otuz yıldan uzun bir süredir yayımladığı dergisi MSDN Magazine, kasım ayında yayımlanacak sayısıyla birlikte yayın hayatını sonlandıracak. Microsoft, derginin tüm sayılarına internet üzerinden erişilebileceğini açıkladı.

1975 yılında kurulan Microsoft, kurulmasından kısa bir süre sonra hem sektörü duyurmak hem de insanların ilgilerini üzerine çekebilmek için bir dergi yayımlamaya başladı. Bu dergiye "MSDN Magazine" ismi verildi ve şirket, otuz yılı aşkın süredir bu dergiyi düzenli olarak yayımlamaya devam etti.

Yıllar geçerken teknoloji de gelişmeye devam etti ve artık pek çok kullanıcı, dergi ve gazete gibi kaynaklara internet üzerinden erişmeye başladılar. Microsoft da bu akıma ayak uydurarak bu derginin içeriklerini internet ortamına da yüklemeye başladı ve kullanıcılar istedikleri gibi dergiye erişebildiler. Şimdiyse Microsoft, radikal bir karar alarak derginin kasım ayında yayınını durduracağını açıkladı.

microsoft dergi

MSDN Magazine dergisi tanımlamak istersek, bu derginin yazılımcılık sektörünün atası olduğunu söylemek mümkün. Microsoft'un kurulmasından kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayan bu dergiyle birlikte pek çok kişi, yazılımcılığın ne olduğunu ve nasıl kodlama yapabileceklerini öğrendi. 

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre derginin tüm sayıları arşivlenecek ve internet üzerinden erişim sağlanabilecek. Mevcut müşterilerin abonelikleri konusunda da herhangi bir sorunun yaşanmayacağını ifade eden Microsoft, abonelikleri kasım ayından sonra bitecek olan müşterilerin paralarının iade edileceğini belirtti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/7/20758249/micrsoft-msdn-magazine-discontinues-systems-journal-internet-developer-three-decades
28
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
0
0
0