Microsoft Neden Akıllı Telefon Üretmeye Geri Döndü?

32
5
4
2
2
Microsoft, yeni Surface Duo ile birlikte Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon yapıyor. Peki neden?

Son dönemde Microsoft’un en çok konuşulan çalışmaları arasında Surface Duo adlı akıllı telefonlar var. Bu telefonlar Android işletim sistemi kullanacak. Microsoft, bundan birkaç yıl önce donanım işinden elini eteğini çekmişti. Şimdi neden geri dönüyor?

Windows 10 mobile ve Lumia projesi sona ermiş olsa da Microsoft bu pazardan tamamen vazgeçmiş değil. Firma şimdi de Andromeda kod adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Bu telefon çift ekranlı bir telefon olacak. Surface Duo olarak bildiğimiz bu proje, Windows Phone sona erdiğinde bile Microsoft’un hedefleri arasında yer alıyordu. Cihazın 2020 yılında piyasada olma ihtimali bu açıdan bakınca hiç de az değil. 

Microsoft’un bu cihazı gerçekten üretmeye karar vermesinin ise çeşitli sebepleri bulunuyor. 

Microsoft’un Android çalışmaları için bir platform olacak

microsoft surface duo

Microsoft, Android işletim sistemi için pek çok özellik ve uygulama geliştiriyor. Bu yazılımların en iyi şekilde çalışması için özelleşmiş bir telefon ihtiyacı bulunan Microsoft, bu gereksinimini de Surface Duo ile gerçekleştirecek. Sırf Microsoft işletim sistemi yok diye bu ürünleri kullanmamak, Microsoft’un da emeklerine yazık edecekti. 

Microsoft uygulamaları pek çok Android cihazda çalışsa da bir Apple-iOS performansına sahip olamıyordu. Microsoft bu eksikliğini gidermek için Duo’ya güveniyor. 

Microsoft, inovasyon yapabileceğine inanıyor

microsoft surface duo surface neo

Akıllı telefon pazarı aslında son yıllarda teknolojik anlamda bir tıkanma yaşıyor. 5G ve katlanabilir ekranlar bu tıkanmayı aşmayı sağlayacak. Microsoft da bu dönemde çıkaracağı Duo ile birlikte kişilerin pek çok işini ceplerindeki tek bir cihazla yapabileceklerini düşünüyor. Bu anlamda Surface Duo çok işlevli olacak. 

İki ekrana sahip olmak bir ekrandan çok daha kullanışlı ve işlevsel gözüküyor. Bir ekranı klavyeye çevirip geleneksel klavye deneyimini telefona taşımak mümkün olabilecek. Ekranların katlanma şekline göre farklı özellikler aktif hale getirilebilecek. Teknik olarak 2 ekran demek daha farklı kullanım şekilleri demektir. 

Microsoft ve müşterileri için riski düşük

microsoft surface duo

Windows Phone yapmak yerine Android tercihi, Microsoft'un daha az risk alması ve müşterileri için de daha az risk yaratması anlamına geliyor. Var olan ve binlerce uygulamaya sahip gelişmiş bir sistemi kullanmak, sıfırdan aynı ekosistemi yaratmaya kıyasla çok daha düşük riske sahip. Hem Microsoft uygulamalarına hem de Android uygulamalarına aynı anda sahip olunacak bir telefon kesinlikle insanlara cazip gelecektir. 

Hayranların baskısı büyük

microsoft surface duo

Surface Duo için itici güçlerden biri de hayran baskısı. Bu baskı Windows hayranlarından değil Microsoft hayranlarından geliyor. Tanıtım etkinliklerinde toplanan insan sayısı ve verilen tepkiler, bu cihazın belli bir kitlesinin çoktan oluştuğunu gösteriyor. 

Microsoft bu cihazların çok büyük satış rakamlarına ulaşmasını beklemiyor. Bu telefonlar Microsoft hayranları için var olan ekosistemde bir alternatif yaratmak üzere üretiliyor. Surface Duo aynı zamanda bilgisayarlar ile tam uyumlu bir telefon da olacak. Bu da büyük bir artı olarak görülüyor. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/why-microsoft-back-making-phones-surface-duo
32
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
5
4
2
2