Microsoft, Duo İçin En İyi Mobil İşletim Sistemini Açıkladı

19
9
4
3
0
Geride bıraktığımız yıllarda Lumia telefonlarda kendi işletim sistemini kullanan ve mobil işletim sistemi pazarında yer edinmeye çalışan Microsoft, bir süredir akıllı telefon sektöründen uzaktı. Bu yılki Surface etkinliğinde çift ekranlı Surface Duo akıllı telefonunu duyuran teknoloji devi, bu cihazda kullandığı işletim sistemiyle teknoloji dünyasına adeta bir sürpriz yapmıştı. Peki Microsoft'a göre mobil işletim sistemleri arasında en iyisi hangisi?

Microsoft'un ter fırsatta "O, bir telefon olarak düşünülmemeli" dediği çift ekranlı cihazı Surface Duo, teknoloji dünyasının beklemediği bir hamleydi. Microsoft'un yeni Surface dizüstü bilgisayarlarını tanıttığı etkinlikte duyurulan Duo, teknoloji devinin akıllı telefon pazarındaki gelecek planları hakkında da ipuçları veriyordu.

Hakkında henüz çok detay bulunmayan Surface Duo'nun işletim sistemini 'Android' olarak açıklayan Microsoft, kendi işletim sistemine geri dönmeyeceğini de kesinleştirmiş oldu. Dünyanın en yaygın mobil işletim sistemini tercih eden teknoloji devi, aslında hangisi işletim sisteminin en iyisi olduğu sorusuna bu yolla yanıt verse de Microsoft cihazlarının ürün yöneticisi, bu konuda net bir açıklama yaptı.

Microsoft yöneticisi Panos Panay: 'Duo için en iyi işletim sistemi Android'

microsoft surface duo

Ortasında 360 derecelik bir menteşe bulunan çift ekranlı akıllı telefon Surface Duo; Samsung ve Huawei gibi akıllı telefon üreticilerinin katlanabilir telefonlarından farklı bir tasarımla geliyor ancak aynı işletim sistemini kullanıyor. Hatta Microsoft'un çift ekranlı cihazlar için Windows 10X adında yeni bir işletim geliştirmesine rağmen cihaz, Android ile geliyor. 

Surface Duo'da neden Android kullanıldı sorusuna yanıt veren Panos Panay, "Bu ürün için en iyi işletim sistemi Android'di" açıklamasında bulundu. Microsoft'un Samsung ile Word, Excel ve diğer Microsoft uygulamalarının ön yüklü olarak sunulması konusunda bir anlaşması olduğunu düşünürsek şirketin artık 'işletim sistemi rekabetinde yenemiyorsan kaleyi içten fethet' stratejisine geçiş yaptığını söyleyebiliriz. 2020 yılının yaz aylarında çıkacak olan Surface Duo'nun satış rakamlarıyla bu stratejinin başarılı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Microsoft-Android-best-mobile-OS_id119778
19
9
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
19
9
4
3
0