Microsoft, Burun Dostu Sanal Gerçeklik Paspasının Patentini Aldı

10
5
3
1
0
Microsoft, VR oyunlar oynarken ortaya çıkabilecek olan duvara çarparak kırılan burun gibi kazaları önlemek için teknoloji geliştiriyor. Şirket, şimdi olası kazaları önlemek için titreşimli VR paspası patenti aldı.

Teknoloji devi Microsoft, VR gözlükleriyle oyun oynarken çevrenizin farkında olmanıza yardımcı olabilecek bir paspasın patentini aldı. Bu paspas ile birlikte yoğun bir şekilde VR oyunu oynarken kendinizi daha güvenli bir konuma alarak duvara veya çevredeki herhangi bir cisme çarpmanız önleniyor.

Paspas, optik sensörler kullanmadan oyuncunun pozisyonunu etkin bir şekilde tespit edebilen basınç sensörleriyle birlikte çalışıyor. Paspasın yüzeyinden çıkmayı denediğiniz takdirde paspas, ayağınıza dokunsal geri bildirim verebiliyor. Paspasa entegre olarak çalışan bir veya daha fazla titreşim cihazı bulunuyor. Ayrıca bu paspasın titreşim yeteneği ekstra cihaz ekleyerek artırılabiliyor.

Microsoft'un aldığı paspas patenti:

microsoft vr paspası patenti

Alınan yeni patent, aynı zamanda paspastaki bölmeleri tanımlamaya olanak sağladığını da gösteriyor. Bu tanımlama özelliği ile birlikte oyuncular, bu bölmelerin herhangi birisinin içerisine istediği oyunu tanıtabilir ve paspasta o bölgeye yürüdüğünde istediği oyunu açabilir. Evinizde geniş bir alan varsa daha fazla bölmeye tanımlama yapabilirsiniz. Bu özellik, oldukça güzel görünüyor.

Her zaman olduğu gibi alınan tüm patentler, markalar tarafından kesin olarak uygulanacak diye bir durum söz konusu değil. Buradaki marka Microsoft olunca bu patentin kesin olarak uygulanacağı daha bir sorgulanır hâle geliyor. Microsoft, daha önce Xbox’a VR oyunlarını getirme planlarının olmadığı açıkça belirtmişti ancak bu planlar yaklaşmakta olan Project Scarlett ile değişebilir. Peki sizce yeni gelecek olan Xbox’ta VR desteği olur mu olmaz mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak : https://beebom.com/microsoft-patents-vibrating-vr-floor-mat-to-keep-you-safe/
10
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
3
1
0