Motorola, Yeni Cihazında Çentiği Tamamen Ortadan Kaldıracak

13
4
1
0
0
Zamanının efsanesi Motorola, eski gücünü geri kazanmak için farklı arayışlar içinde. Bugün ortaya çıkan fotoğraflara göre Motorola, yeni model cihazlarında çentik tasarımına yer vermeyecek.

Çentik tasarımlı ekranlar, günümüz akıllı telefonlarının popüler modası haline geldi. Çentik tasarımıyla firmalar, kullanıcılarına daha yüksek ekran kullanım alanı sunarken cihazlarda daha şık bir görünümü de elde etmeye çalışıyorlar. Hatta öyle ki her firma, kendine ait farklı çentik modelleri ile bu yarışa dahil olmaya çalışıyor.

Uygun fiyatlı cihazlarla mobil sektörde eski günlerine dönmek isteyen Motorola, yeni modellerinde, selfie kameraları için çentikler ve kamera deliklerinin olmadığı tasarımlarla ilgileniyor. Güvenilir sızıntı haberleriyle bilinen Evan Blass, nam-ı diğer @evleaks tarafından bugün paylaşılan fotoğraflar da bunu doğruluyor. Motorola G8 modeline ait olduğu düşünülen fotoğraflarda dikkat çeken bazı noktalar da bulunuyor.

Motorola Çentiksiz Tasarım

Evleaks, fotoğraflanan cihazın hangi model olduğundan emin değil. Ancak fotoğrafların, daha önce pek çok sızıntı haberle gündeme gelen Motorola One Zoom modeline ait olması pek muhtemel görünmüyor. Yeni bir Moto G serisi içinse henüz çok erken denebilir. Çünkü Moto G7, henüz bu yılın başlarında Şubat ayında tanıtılmıştı.

Çıkış tarihi konusunu bir kenara bırakırsak paylaşılan fotoğraflarda cihazda herhangi bir çentik tasarımı bulunmuyor. Kulaklık girişinin de bulunmadığı cihazın üst ve yanlarında tek tip bir çerçeve yer alıyor. Bununla birlikte cihaz, beklenenden daha kalın bir alt çerçeveye de sahip

Peki selfie kamera nereye konumlandırılacak?

Motorola Ön Kamera

Uygun fiyatlarla üretim yapmak isteyen Motorola, muhtemelen yeni nesil cihazlarında ön kamerayı ekrana gizlemeyecek. Motorola, Vivo Nex ve OnePlus 7 Pro gibi cihazlarda gördüğümüz, çentiksiz daha fazla ekrana izin vermek için açılır-kapanır bir kamerayı benimsemiş olabilir.

Motorola Moto G8’in 2020 yılından önce çıkış yapması beklenmiyor. Ancak bu yeni tasarımı Motorola’nın gelecek cihazlarında büyük ihtimalle görebileceğiz. Bu yüzden Motorola, yakın zamanda çentiksiz tasarıma sahip yeni bir cihazını tanıtabilir.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/motorola_g8_images_show_a_display_with_no_notch_or_punch_hole-news-38653.php
13
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
1
0
0