NASA, 100 Bin TL Karşılığında 2 Ay Boyunca Yatıp Film İzleyecek Gönüllüler Arıyor

101
14
13
9
6
NASA, mikro yerçekiminin astronotların kas kaybı üzerindeki etkisini ölçmek için gerçekleştireceği bir çalışmada 2 ay boyunca yalnızca yatıp film izleyecek gönüllüler arıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), ortaklaşa yürütecekleri bir çalışma için 2 ay boyunca yatakta yatacak gönüllüler arıyor. Araştırma boyunca, astronotların uzun süreli uzay yolculuklarında yaşayacakları kas kaybı problemine çözümler bulmak için mikro yerçekiminin etkileri incelenecek.

Söz konusu çalışma, Almanya’nın Köln kentindeki Uzay Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çalışma için 12’si kadın, 12’si erkek olmak üzere toplam 24 gönüllü seçilecek. Gönüllülerden istenen şartlar ise 24-55 yaşları arasında olmak, sağlıklı olmak ve Almanca bilmek.

Euronews’de yer alan habere göre şartları karşılayan gönüllüler, seçildikleri takdirde 19 bin dolar yani yaklaşık 105 bin TL ücret alacaklar. Gönüllüler, çalışma boyunca ayakları baş seviyelerinden yukarısında kalacak ve bir omuzları her daim yatağa değecek şekilde 6 derecelik bir eğimle yatacaklar.

Ayrıca çalışma sırasında  yapay yerçekiminin kas kaybı üzerine etkisini ölçmek amacıyla bazı gönüllüler günde bir kez santrifüjde döndürülecek ve kanın ayaklarına doğru geri akması sağlancak. Söz konusu ‘iş’, ilk bakışta kolay gibi görünse de iki ay boyunca pasif kalmak insan gibi sosyal bir varlık için hiç de kolay olmasa gerek.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/nasa-100-bin-liraya-60-gun-yatacak-gonulluler-ariyor-4157733/
101
14
13
9
6
Emoji İle Tepki Ver
101
14
13
9
6