NASA: Apollo 11 ile İlgili Ses Kayıtları Oluşturup Bize Gönderin, Yayınlayalım

7
4
1
1
1
NASA, Apollo 11 ile ilgili bir hikaye projesi başlattı. Apollo 11'in 50. yılı şerefine başlatılan bu programa herkes katılabiliyor. Program dahilinde insanlarla röportaj yapılması veya hikayelerin oluşturulması isteniyor. Kabul edilen kayıtlar, NASA tarafından derlenerek paylaşılacak.

Apollo 11'in yeri tüm insanlık için ayrı bir öneme sahiptir. Bilindiği üzere Apollo 11, Ay yüzeyine yapılmış olan ilk uçuştur. 1969 yılında Neil Armstrong ve Buzz Aldrin tarafından Ay'a ayak basılmış ve bu olay bir ilk olarak tarihe adını yazdırmıştır. Günümüze kadar gelen süreçte her ne kadar farklı iddialar ortaya atılsa da NASA, Apollo 11'i hala önemsiyor. Hatta Apollo 11 ile ilgili yeni bir program başlattı. Bu program dahilinde NASA, insanlarla röportaj yapılmasını ve bu kayıtların kendilerine gönderilmesini istiyor.

Ay'a ilk kez ayak basılmasının 50. yılı içinde başlatılan bu programa herkes katılabilir. Programa iki farklı şekilde katılabiliyorsunuz. Bunlardan ilki 1969 yılında yaşanmış olan bu tarihi anlara tanıklık eden birilerini bularak Apollo 11 hakkında konuşmak. O dönem Apollo 11 hakkında neler konuşulmuş, neler hissedilmiş gibi soruları röportaj yapmış olduğunuz kişiye yöneltmeniz gerekiyor. İkinci seçeneğiniz ise Apollo 11'le ilgili kendi ses kaydınızı oluşturmak. Yani kendi düşüncelerinizi de paylaşabilirsiniz. OIuşturmuş olduğunuz ses kayıtlarını NASA'nın ilgili mail adresine (Haberin sonunda mail adresini paylaşacağız.) göndermeniz gerekiyor. Bundan sonra yapmanız gereken şey ise beklemek. Kaydınız kabul edilirse NASA tarafından bilgilendirme maili alacaksınız.

"İnsanların tekrar Ay'da yürümesinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz?" ve "Keşif sizin için ne ifade ediyor?" gibi soruların, röportajınız ya da hikayenizde yer alması gerekiyor. Ayrıca mümkün olan en kısa sürede kaydın tamamlanması gerekiyor. NASA'nın bu konuda belirlemiş olduğu süre ise 120 saniye. Ayrıca ses kayıtlarınız, '.mp3' ve '.wav' gibi uzantılara sahip olmalı. NASA'nın bu program hakkında açmış olduğu bir internet sitesi bulunuyor. Buradan o adrese ulaşarak yapacağınız kayıtla ilgili çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sitede, röportaj yaptığınız kişilere neler sormanız gerektiği ve kaydın nasıl yapılması gerektiğine dair bilgilendirmeler yapılıyor.

Bu yılın sonuna kadar Apollo 11 ile ilgili kayıtlarınızı gönderebilirsiniz. Kayıtlar, Apollo 11 ile ilgili olarak hazırlanan bir hatıra olarak derlenecek ve paylaşılacak. Eğer hatıra derlemesinin içinde yer almak isterseniz 14 Haziran'a kadar kaydınızı göndermeniz gerekiyor çünkü bu tarihe kadar gönderilecek olan kayıtların derleme içerisinde bulunma ihtimali daha yüksek. Bunun haricinde sosyal medya platformlarında da kabul edilen ses kayıtları paylaşılacak. Mail adresinizi kontrol etmeyi unutmayın, bol şans.

Kayıtlarınızı NASA'ya göndermeniz için gerekli olan mail adresi: [email protected]

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/12/nasa-wants-apollo-11-stories/
7
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
4
1
1
1