Netflix, İkinci Türk Dizisi Atiye’nin Hikâyesini Açıkladı (Adıyaman İçerir)

126
8
7
6
3
Geçtiğimiz yıl The Protector ile Türkiye’deki orijinal içerik serüvenine başlayan Netflix, bu kez Anadolu’nun kadim medeniyetlerine ve dünyanın en eski tapınağına doğru yolculuğa çıkacağımız Atiye (The Gift) dizisiyle geliyor. Dizinin ele alacağı hikâye, Netflix tarafından resmi olarak açıklandı.

Netflix uluslararası yapımlara isim koymayı çok çok iyi biliyor. Türkiye’deki geleneksel medyanın karakteri öne plana çıkaran dizi isimlendirme stratejisini gören platform, Türkiye’de çekeceği ikinci diziye Atiye ismini verdi. Yapımın küresel pazardaki adı ise “hediye” anlamına gelen “The Gift” olarak açıklandı.

Dizide Beren Saat ve Mehmet Günsür gibi isimleri başrolde göreceğimiz kesindi. Ayrıca uzunca bir süredir dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe ile bir şekilde ilişki kuracak olay örgüsünü izleyeceğimizi biliyorduk. Sadece bu olay örgüsünün nasıl işleneceği, dizide fantastik ögelerin bulunup bulunmayacağı kesin değildi. Netflix’in yaptığı açıklamayla her şey kesinleşti.

Atiye (The Gift) dizisinin hikayesi şöyle olacak:

İstanbul’da yaşayan ve ressamlık yapan Atiye’nin hayatında her şey yolundadır. Güzel bir ailesi, evi ve bir erkek arkadaşı vardır. Ayrıca ressamlık kariyerinin çıkış noktası olacak ilk solo sergisini açmak üzere çalışıyordur. Atiye’nin hayatı, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de yapılacak bir keşifle tamamen değişecektir. 

Erhan adında bir arkeolog, Göbeklitepe’deki kalıntılarda rastladığı sembollerin bir şekilde Atiye ile tuhaf bir şekilde bağlantılı olduğunu keşfeder. Bu keşif Atiye’nin hayatını tepetaklak edecek, onun yolunu tarihin kadim sırları ve medeniyetleri ile birleştirecektir.


Göbeklitepe

İlk sezonu 8 bölüm sürecek gizem-drama türündeki dizide Atiye’yi Beren Saat canlandıracak. Ayrıca dizinin kadrosunda Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova gibi isimler var. İstanbul’da çekimlerine başlanan filmin prodüksiyonu zamanla Göbeklitepe’nin bulunduğu Şanlıurfa’ya ve sonra da Nemrut dağının bulunduğu Adıyaman’a doğru genişleyecek. Muhtemelen Nemrut Dağı'ndaki antik medeniyetlere dair bir bağlantı da göreceğiz..

İzleyiciye dolu dolu bir içerik sunacak, yine ülkemizin güzelliklerini dünyaya tanıtacak bir yapım izleyecek gibiyiz.

Kaynak : https://media.netflix.com/en/press-releases/netflixs-next-original-turkish-series-the-gift-began-principal-photography
126
8
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
126
8
7
6
3