Netflix, Spotify Temalı Dizi Çekiyor: Yayın Tarihi ve Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

16
10
7
2
1
Netflix'in son dönemdeki en fazla merak edilen işlerinden 'Spotify' dizisinin ne zaman yayınlanacağı ile başrol ve yan rollerde hangi oyuncuların yer alacağı belli oldu. Oyuncu kadrosunda bir de Türk asıllı İsveçli oyuncu bulunuyor.

Dünyanın en büyük çevrimiçi dizi ve film yayın platformu olan Netflix, dünyanın en büyük çevrimiçi müzik servisi olan Spotify'ın kuruluşunu ve teknoloji devlerine karşı vermiş olduğu mücadeleyi konu alacak bir dizi üzerinde çalıştığını zaten açıklamıştı. Şimdi ise dizinin ne zaman seyircilerin karşısına çıkacağı belli oldu.

Spotify'ın iki kurucusu olan Daniel Ek ve Martin Lorentzon, yapmış oldukları son açıklamalar ile söz konusu yapımın prodüksiyon çalışmalarının devam ettiğini; dizinin 2022 yılında dünya çapında yayınlanacağını bildirdi. Dahası, dizide başrol ve yardımcı oyuncu olarak kimleri izleyeceğimiz de belli oldu.

netflix spotify

Yapılan açıklamalara göre Vikings dizisinden tanıdığımız Edvin Endre, Spotify CEO'su ve kurucu ortağı olarak Daniel Ek'i canlandıracak. İsveçli oyuncu Ulf Stenberg, eski Universal Music İsveç yöneticisi ve Spotify'ın erken zaman destekçilerinden Per Sundin'ı; Love & Anarchy'den tanıdığımız Türk asıllı İsveçli oyuncu Gizem Erdoğan, Spotify'ın ücretsiz abonelik sisteminin mimarlarından Petra Hansson'ı; Joel Lützow, eski Spotify CTO'su Andreas Ehn'i; The Last Kingdom'dan Christian Hillborg ise Spotify'ın diğer kurucu ortağı Martin Lorentzon'u canlandıracak.

Netflix, Spotify'ın hikayesini diziye uyarlarken Jonas Leijonhufvud'un 'Spotify Untold' adlı kitabından ilham aldığını ifade ediyor. Netflix, içerik ile ilgili gelebilecek eleştirilerin önüne geçebilmek için hikayeyi 'kurgusal' olarak etiketliyor. Spotify, ücretli abonelik sistemi ile şarkıların ve albümlerin tek tek satıldığı eski sistemi yıkmıştı. Dolayısı ile yapımda başta Apple olmak üzere Spotify'ın bugünkü konumuna gelirken teknoloji devleri ve müzik şirketleri ile nasıl bir savaş verdiğine tanık olacağız. Dizinin 2022'de yayınlanacağını düşünürsek yakın zamanda bir fragman göremeyeceğimizi ifade edebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/netflix-spotify-series-release-date-122544875.html
16
10
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
10
7
2
1