Nvidia, GeForce Experience İçine 'ReShade' Filtreleri Ekleyecek

10
4
3
0
0
Nvidia'nın ekran kartı sürücüsü olan GeForce Experience için yeni bir özellik getireceği ortaya çıktı. Oyunlardaki ışıklandırmaları ve dokuları daha da gerçekçi hale getiren 'ReShade' filtrelerini Nvidia, GeForce Experience'ın içerisine entegre edecek.

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Nvidia, oyun odaklı güçlü ekran kartlarıyla kendini gösteren bir şirket. Nvidia'nın önümüzdeki hafta içerisinde GeForce GTX 1660 Super modeli ekran kartlarını piyasaya sürmesi bekleniyor ancak şirketin ekran kartı sürücüsü GeForce Experience için de bir yenilik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

ReShade ismi verilen modlar, genellikle oyunların doku kalitesini ve ışıklandırma kalitesini artırmak için oyunlardan ayrı olarak çeşitli modderlar tarafından yapılır. Bu modlar, genellikle oyunun görüntüsünü gözle görülür bir şekilde değiştirir ve oyunu daha gerçekçi ve daha kaliteli bir hale getirir. Söylentilere göre Nvidia, sürücüsü GeForce Experience içerisine bu özellik ile ilgili filtreler getirecek.

ReShade filtreleri GeForce Experience'in içerisinde bulunacak

Nvidia GeForce Experience

ReShade efektleri normalde oyunlara çeşitli mod dosyaları ile eklenebiliyordu. Videocardz isimli internet sitesinin raporlarına göre oyunların görüntü kalitesini önemli ölçüde değiştiren ReShade efektleri, gelecekte GeForce Experience içerisine entegre edilmiş olacak. Yani oyuncular bu efektleri herhangi bir mod yüklemeden GeForce Experience üzerinden ayarlayabilecekler.

İlginç olan olay ise şu: Daha önce Steam üzerinde açılan başlıklarda ReShade kullanımı yüzünden banlandığını belirten kişiler olmuştu. Bazı video oyunu üreticileri ise oyunlardaki ReShade kullanımını yasaklamıştı. Nvidia'nın GeForce Experience'a getireceği ReShade filtrelerini bu oyunlara nasıl entegre edeceği ise merak konusu, şimdilik bizlere yalnızca beklemek düşüyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/nvidia-rumored-to-add-reshade-filters-to-geforce-experience-next-week/
10
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
3
0
0