Oppo, Avrupa Birliği'ne Yeni Bir Marka Başvurusunda Bulundu

9
2
1
0
0
Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, 'FinShell' isimli bir fikri mülkiyet dosyasını Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (EUIPO) gönderdi. İsimden de anlaşılabileceği üzere bir kılıfa ait olan bu isim, Oppo'nun yeni telefon kılıflarının geldiğine işaret ediyor.

Oppo, bu yılın başlarında tamamen yeni Oppo Reno akıllı telefon serisini çıkararak kendisine yeni bir amiral gemisi serisi kazandırdı. 'Köpekbalığı yüzgeci' tasarımlı bir ön kameraya sahip olan Oppo, kızaklı kamera benzeri bir tasarıma sahip olsa da önceki telefonlardan oldukça farklı bir şekilde ortaya çıkmıştı.

Çinli şirket, Oppo Reno serisi telefonlarını çıkarmasının ardından seriye yeni eklentiler getirmeye hazırlanıyor. Telefonları için bir kılıf oluşturmayı planlayan Oppo, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (EUIPO) bir dosya gönderdi.

oppo reno

9/35/36/42 sınıfındaki 'FinShell' isimli fikri mülkiyet dosyası, 'akıllı telefon kılıfı, akıllı telefon kabı, ekran koruyucusu' şeklinde bir açıklamaya sahip. Dosyanın açıklama kısmında farklı türden ürünlerin gelebileceğine dair bir açıklık bırakılmış olsa da, Türkçeye 'yüzgeç koruyucu' ya da 'yüzgeç kabuğu' olarak çevrilebilecek FinShell ismi, Oppo'nun bir kılıf çıkaracağını bizlere söylüyor.

Tabii ki Oppo Reno serisi telefonların hangi modellerinin kılıfları edinip edinmeyeceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Örneğin ön kamerası ekrandaki damla çentik üzerine yerleştirilmiş Oppo Reno Z'nin böyle bir kılıfı almasının söz konusu bile olmadığını söyleyebiliriz.

oppo

Oppo, son zamanlarda Oppo Reno 10X Zoom FC Barcelona Edition isimli bir telefonu tanıtmıştı. Telefon, kutudan bir adet koruyucu kılıf ile birlikte gelmişti. Bu özel seri telefonun yanı sıra Reno serisinde 4 adet telefon daha bulunuyor. Bu telefonların içerisindeyse Oppo Reno, Reno 10X Zoom Edition, Reno 5G ve Reno Z bulunuyor.

Son bilgilere göre Oppo'nun önümüzdeki haftalarda Reno F isimli bir telefonu da tanıtması bekleniyor. Şu an için Oppo'nun yeni telefonuna dair bir bilgi ortada bulunmuyor olsa da yeni fikri mülkiyet dosyasının ortaya çıkmasıyla beraber telefonun kutudan bir kılıf ile çıkma ihtimali de bulunuyor. Reno F ile ilgili şu anki bilgilerimiz kısıtlı olsa da yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşıyor olacağız.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/22/oppo-finshell-trademark/
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0