PewDiePie ve T-Series Arasındaki 'Irkçı' Diss Davası Sona Erdi

31
5
5
5
4
YouTube'un en büyük bireysel kanalına sahip olan PewDiePie ile YouTube'un en büyük kanalı T-Series arasındaki uzun soluklu tartışma sona erdi. Business Insider'ın haberine göre ikili anlaşmaya vardı.

2013'ten bu yana YouTube'un 'Kralı' olarak bilinen ve gerçek ismi Felix Kjellberg olan PewDiePie, geçtiğimiz aylarda T-Series isimli bir Hint YouTube kanalıyla ciddi bir rekabet içerisine girmişti. Bu süre zarfında ikili arasındaki ilişkiler gergin olmasına rağmen olayın mizahi boyutunun ağır bastığı son derece belliydi.

PewDiePie'ın 'Sub2PewDiePie' ismiyle başlattığı kampanya sırasında PewDiePie hayranları birçok etkinlik düzenleyerek PewDiePie'a abone sağlamak için kampanyalar başlattı. Kampanyanın beklenmeyen, PewDiePie ile ya da PewDiePie'ın görüşleriyle alakası olmayan davranışlara da mahal vermesinin sonucunda PewDiePie, bu hareketin sonlanmasını istedi.

youtuber

PewDiePie, hareketi sonlandırmadan önce Hint YouTube kanalı T-Series'e karşı iki tane 'diss' yayınladı. Bitch Lasagna ve Congratulations isimli şarkılarda ırkçı söylemler olduğu iddia edildiği için bu olay mahkemeye taşındı.

PewDiePie'ın ilk yayınladığı Bitch Lasagna isimli şarkıda "Konuştuğunuz dil kulağa 'mumble rap' (Sözleri anlaşılmayan rap şarkılara verilen isim. 'Mırıldanma' olarak da biliniyor) topluluğundan çıkmış gibi geliyor" şeklinde bir bölüm yer alıyordu.

youtube

T-Series'in PewDiePie'ı ilk geçtiği zaman PewDiePie'ın yayınladığı 'Congratulations' isimli şarkıysa temelde T-Series'i tebrik eden bir şarkı olsa da içerisinde vergi kaçırma ve korsan yayın gibi suçlamaları barındırıyordu.

Bu olayların ardından aylar süren bir mahkeme süreci başladı ve Business Insider'ın haberine göre iki kanal da videolar konusunda bir anlaşmaya vardı. Bir anlaşmanın imzalanmadığı belirtilmiş olsa da iki tarafın da arasındaki sorunu çözdüğü belirtildi.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/pewdiepie-t-series-court-racist-youtube-subscriber-count-live-a9057031.html
31
5
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
31
5
5
5
4