Duolingo ve Twitch, İzleyicilere Dil Öğretmek İçin İş Birliğine Gitti

41
2
1
0
0
Dil öğrenme platformu Duolingo ve yayın platformu Twitch, dil öğrenimini kolaylaştırmak için ortak bir proje başlatma kararı aldı. İlk etapta 12 yayıncıyla başlayacak proje, Twitch üzerinde öğrenmek istediğiniz dilde yayın izlemenizi sağlayacak.

Bilindiği üzere tek bir yabancı dile hâkim olmak günümüz şartlarında yeterli olmuyor. İşverenler, iletişim yelpazesi daha geniş bireyleri ön planda tutuyorlar. Birçok dile hâkim olmak, bir kişinin olaylara daha farklı açılardan bakabilmesine ve daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilmesine de yardımcı oluyor.

Yabancı dil edinmenin tek yolu ise okullarda ve kurslarda verilen eğitim değil. Bir bireyin dil öğrenme süreci, esasında taklitten ibarettir. Kimimiz, küçüklüğünden beri oynadığı oyunlarda konuşulan cümleleri ve kalıpları beynine kazıyarak kimimiz okuldan aldığı eğitimlerle kimimizse yurt dışında vakit geçirerek dil öğreniminde kendini geliştirdi.

Dualingo ve Twitch

İnsanların yapısı gereği öğrendiği şeyi kullanmak, yapılan eylemi unutmamanın birinci kuralıdır. Uzmanlara göre bir dili beyninize kazımanın en iyi yolu ise sosyalleşmek, konuşmak, okumaktan geçer ancak son yıllarda teknolojinin bazı etkileri, konuşma ve sosyalleşme aktivitelerinde azalmaya sebep oluyor. İnsanlar, gelişen imkânlarla birlikte internet üzerinde takip ettikleri kişilerin yayınladığı videoları ve canlı yayınları izleyerek vakit geçirebiliyorlar.

Yeni nesil yayıncılığın imkânlarından faydalanmak isteyen Duolingo, Twitch ile bir ortaklık yaptığını açıkladı. İki şirket, "Duolingo Onaylı Yayıncı" programını başlatacaklarını duyurdu. Şirket, ilk aşamada her kategoride yayın yapan 12 yayıncı seçti. Projenin zeminini oluşturan fikir, bir yayıncı ile pratik yapmanın, yüksek sesle konuşmasanız bile daha hızlı öğrenmenize yardımcı olacağı fikri.

Dualingo ve Twitch

Şirketin açıklamasına göre her Duolingo yayıncısı, “Küresel Büyükelçi” programının bir üyesi olacak. Bu program, Duolingo’nun etkinlikler düzenlemesine, kurslar açmasına ve dil öğretme amacına katkı bulunmasına yardım eden gönüllülerden oluşan dünya çapında bir ağ.

Şirketin Twitch ortaklığı, Duolingo’nun desteklediği İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Çince, Japonca, Portekizce ve Arapça dilleriyle başlayacak. Duolingo, gelecekte listeye daha fazla dil ve yayıncı ekleyeceğini de vadediyor. Bu program, oldukça yararlı olabilir çünkü dil öğrenmek istediğinizde, öğreneceğiniz dilde aktarılan bir yayını seyretmeniz mümkün olacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/26/8931676/duolingo-twitch-verified-streamer-program-partnership-languages-learn
41
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
2
1
0
0