Porsche Boxster Görünümlü Lada ile Tanışın (Video)

19
6
2
1
1
Rus Garage 54 ekibi, ilginç otomobillerine bir yenisini daha ekledi. Ekibin yeni YouTube videosunda, sarı bir Porsche Boxster’in dış panelleri bir Lada’ya giydirildi.

Rus mühendisliğinin medar-ı iftiharı(!) olan Garage 54 ekibi, otomobillerle ilginç çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ekip bu defa, ilk nesil bir Porsche Boxster’in dış kaplamalarını kullanarak Porsche Boxster görünümlü Lada üretti. 

Aracın yapısındaki esas ilgi çekici nokta ise, Lada’nın tamburlu frenlerinin, 800 cc’lik minik motorunun ve şasisinin bir şekilde Porsche kabuğunun altına gizlenebilmiş olması. Gözlerinizin sizi yanıltmasına ve eski bir Prosche Boxster gördüğünüzü düşünmenize neden olan bu araç, sadece 65 beygir güç üretebiliyor. 

porsche-boxster-lada-garage-54

Burada en çok dikkat çeken nokta da Lada’nın aks aralığı ile Porsche Boxster’in neredeyse kusursuz şekilde uyum sağlaması, adeta cuk oturması oluyor. Böylece Rus ekibinin de çok fazla uğraşması gerekmiyor. Aracın motoru da kaputun altına gayet güzel sığıyor, öte yandan 0,8’lik bir motoru bir yere sığdırmak o kadar da zor olmasa gerek. Aracın içinde ise tek bir koltuk, birkaç düğme, vites kolu gibi aracın gitmesinden daha fazlasını sunmayacak bir donanım yer alıyor. 

Tam olarak nasıl olduğundan kimse çok emin olmasa da araç bir şekilde hareket etmeyi başarıyor. Muhtemelen motora ve yürür aksama çok çok az müdahale edilmesi bu durumda önemli pay sahibi elbette ancak aracın hareket etmesi yine de ilgin. Henüz 0-100 kilometre hızlanmasını yapamayan aracın ileride yapılacak modifiyelerle daha hızlı hale getirileceği de söyleniyor. 

Garage 54’ün bu ilginç tasarımını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/363554/porsche-boxter-replika/
19
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
2
1
1