Qualcomm, Bir Telefonu 15 Dakikada Şarj Edebilen Teknolojisi Quick Charge 5'i Duyurdu

32
9
3
2
2
Qualcomm, yeni hızlı şarj standardı Quick Charge 5'i duyurdu. Dünyanın en hızlı ticari hızlı şarj çözümü olarak karşımıza çıkan Quick Charge 5, selefine göre yüzde 70 daha verimli bir yapıya sahip. Bu teknoloji, ortalama seviyedeki bir bataryayı 15 dakikada şarj edebiliyor.

Akıllı telefon donanımları denince akla gelen ilk şirketlerden bir tanesi olan Qualcomm, yeni hızlı şarj standardını duyurdu. "Quick Charge 5" olarak isimlendirilen yeni hızlı şarj standardı, 100 watt üzerine çıkabiliyor. Verimliliği ise Quick Charge 4'ten yüzde 70 kadar daha fazla. Bu verimlilik, akıllı telefonların hızlı şarj desteklerine boyut atlatacak gibi görünüyor.

Son dönemlerde sizlerle paylaştığımız bazı haberlerimizde; Xiaomi, OPPO ve iQOO gibi çeşitli teknoloji üreticilerinin yeni hızlı şarj teknolojilerinden bahsetmiştik. Bu teknolojiler, Qualcomm'dan daha yüksek watt değerine sahip olsa da Qualcomm'un yeni hızlı şarj standardının daha önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü Qualcomm, tüm teknoloji üreticilerinin kullanacağı bir standart geliştirmiş durumda.

Qualcomm

Qualcomm, Quick Charge 5 teknolojisini dünyanın en hızlı ticari şarj çözümü olarak nitelendiriyor. Bu da isteyen her teknoloji üreticisinin bu teknolojiden faydalanabileceğini gözler önüne seriyor. Peki bu teknoloji, tüketicilere neler sunuyor ve nasıl çalışıyor? Dilerseniz hep birlikte, Qualcomm'un Quick Charge 5 teknolojisinin detaylarını irdeleyelim.

Quick Charge 5 standardı, tıpkı diğer teknoloji üreticilerinin duyurduğu yüksek hızlı şarj teknolojileri gibi ikiye bölünmüş batarya teknolojisi sayesinde çalışıyor. Bu durum, kullanıcılar için hiçbir sorun teşkil etmiyor. Yani bir kullanıcı, bataryasını tüm performansıyla kullanmaya devam ederken telefonun içerisinde, aynı kapasiteye sahip iki batarya parçası yer alıyor. 

Qualcomm

Qualcomm'un Quick Charge 5 standardının en etkileyici yanı, bir telefonu şarj etme süresi. Yapılan açıklamalarda, ortalama kapasiteye sahip olan bir bataryanın sadece 5 dakika içerisinde yüzde 50 şarj olabileceği, tam dolum süresininse yaklaşık 15 dakika olacağı ifade ediliyor. Yani Qualcomm'un bu teknolojisine sahip olacak akıllı telefonlarda, "Şarjım bitti." meselesi tarihe gömülmüş olacak.

Qualcomm'un yaptığı önemli iyileştirmelerden bir tanesi, bu yüksek hızlı şarj standardının yüksek sıcaklık problemini ortadan kaldırmış olması. Öyle ki bu teknolojinin kullanıldığı telefonlarda, cihazın ortalama sıcaklığı Quick Charge 4 teknolojisinden düşük olacak. Böylelikle cihazların güvenliği sağlanmış olacak.

Qualcomm

Hızlı şarj teknolojileri, pek çok tüketici için hayat kurtarıcı ve sevilerek kullanılan bir şey. Ancak hızlı şarj teknolojileri, hala tartışmaların odağında olan konulardan bir tanesi. Çünkü akıllı telefon bataryaları, yüksek hızlı şarj teknolojileri ile daha çabuk yıpranıp kapasite kaybı yaşıyorlar. Qualcomm, Quick Charge 5 ile bu durumun önüne geçecek bazı çözümler ürettiğini ifade ediyor. Ancak Qualcomm'un nasıl bir çözüm ürettiği şu an için bilinmiyor.

Quick Charge 5 standardı, hangi işlemcilerde çalışacak?

Qualcomm'un yeni hızlı şarj standardı ile ilgili merak edilen konulardan bir tanesi, bu teknolojilerin hangi cihazlarda karşımıza çıkacağı. Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan şirket, Quick Charge 5'in Snapdragon 865 ve 700 serisi işlemcilerde kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca şirket, yeni hızlı şarj standardının sadece akıllı telefonlarda değil, aksesuarlarda da kullanılabileceğini ifade ediyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/qualcomm-quick-charge-5
32
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
9
3
2
2