2021'de 100W+ Hızlı Şarj ile 5.000 mAh Bataryalar Standart Hale Gelebilir

30
2
0
0
0
Şirketler ve akıllı telefon sektörünün geneli hakkında isabetli sızıntılar gerçekleştiren Çinli bir kaynak, 2021'in ilk çeyreği itibarıyla 100 watt ve üzeri hızlı şarj teknolojileri ile 5.000 mAh bataryaların standart hale geleceğini iddia etti.

Akıllı telefon üreticileri şu sıralar, çalışmalarını hızlı şarj teknolojileri üzerinde yoğunlaştırmış durumdalar. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlere peş peşe; Realme, Xiaomi, OPPO ve iQOO'nun yeni hızlı şarj teknolojilerini tanıttığını görmüştük. Ortaya atılan bir iddiaya göre bu hızlı şarj furyası, yakında bir trend haline gelecek.

Akıllı telefonlara dair isabetli sızıntılar gerçekleştiren "Digital Chat Station", hızlı şarj teknolojilerinin büyük bir değişim gerçimek üzere olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamalara göre tüketiciler, 2021'in ilk çeyreğinde yeni hızlı şarj trendiyle tanışmaya başlayacaklar. İddialar, akıllı telefon sektöründeki hemen her teknoloji üreticisinin şu sıralar, yüksek hızlı şarj desteğine sahip cihazlar üzerinde çalıştığı yönünde. Peki yeni hızlı şarj teknolojileri, neler vadediyor?

Hızlı şarj

Sızıntıya göre çoğu akıllı telefon, 2021'in ilk çeyreğine geldiğimizde 100 watt ve üzeri hızlı şarj teknolojisine sahip olacak. Ayrıca artık 5.000 mAh batarya kapasitesi standart hale gelecek.

Realme ve OPPO, yeni hızlı şarj teknolojilerinin 125 watt, Xiaomi ve iQOO ise 100 watt olduğunu açıkladı. Bu bağlamda zaten sektörün önemli isimlerinden bazılarının neler sunacağını biliyoruz. Bununla birlikte Samsung ve Apple'ın bu konuda ne gibi planlarının olduğu büyük bir sır.

Hızlı Şarj

Hızlı şarj teknolojileri, zaten bir süredir hayatımızın içerisinde. Bu bağlamda üreticilerin, bugüne dek neden beklediklerini sorguluyor olabilirsiniz. Bunun nedeni, hızlı şarj teknolojilerinin batarya ömrünü daha hızlı bir şekilde tüketiyor olması. Yani geleneksel batarya ömürleri, hızlı şarj teknolojileri ile daha da kısalıyor. Görünüşe göre şirketler, ya sorunun üstesinden geldiler ya da üreticiler, kullanıcıların baskılarına daha çok direnmek istemiyorlar.

İddia ve sızıntılar, genelde tartışmalı meselelerdir. Ancak Çin'den gelen açıklamalar, pek de tartışmaya açık bir konu değil. Çünkü şirketler, tanıttıkları yeni teknolojileri vakit kaybetmeden piyasaya sürüyorlar ve bu sayede rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu kezse şirketler, birbirlerinin önüne pek de geçemeyecekler gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/07/23/5000mah-battery-100w-fast-charging-mainstream-q1-2021/
30
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
2
0
0
0