Russo Kardeşler, Avengers: Endgame ile İlgili Bilinmeyenleri Açığa Kavuşturdu

76
7
3
3
2
Russo Kardeşler, Reddit’te açılan bir AMA (Ask Me Anything) başlığı altında Tony Stark’ın başına gelen olay, Captain America’nın savaşta Thanos’a karşı yaptığı hamle gibi birçok detayı ve kesilmiş sahneleri açıkladı. Şimdiden uyaralım, yazımız spoiler içerir.

Avengers: Endgame’in Blu-ray ve dijital sürümlerinin piyasaya sürülmesi ile birlikte hayranlar, şüphesiz filmdeki en ince detay hakkında bile birçok bilgi almak istiyorlar. Hayranların bu kadar çok sorusu olunca filmin yönetmenleri Russo kardeşler, Reddit’te yapılan AMA (Ask Me Anything – Bana Herhangi Bir Şey Sorun) başlığı altında Türkiye saatiyle 01.30'da soruları cevapladılar. 

İşte karşınızda Russo kardeşlerin Reddit’te yaptığı soru cevap etkinliğinden gelen bilgiler:

Zaman portalları sekansı hakkında sorulan sorulara cevaplar:

avengers endgame

Joe Russo, “Düzenleme odasında portalların sıralanmasıyla uğraşırken çok zaman harcadık” dedi. “Muhtemelen filmin bu bölümünü sinemalarda 1 ay öncesine kadar kilitlememiştik. Her zaman Sam’in Captain ile ilk iletişim kuran kişi olmasını istedik ve Sam, son olarak Wakanda’da idi. Yani ilk açılan portal mantıken Wakanda portalı olacaktı.”

Endgame’i çekerken en çok zorlandığınız bölüm sorusuna cevap olarak:

avengers endgame iron man

Anthony ve Joe Russo’nun verdiği cevaba göre setteki en zor gün, Tony Stark’ın savaş sonunda öldüğü sahneyi çektiği gün olmuş.

Tony Stark’ın hikâyesinin neden bu kadar trajik bittiği sorusuna verilen cevaplar:

avengers endgame

Joe Russo, “Bu noktada, MCU’da bulunan hemen hemen her karakterle ilgilendik ama Cap hariç tüm karakterlere gelince, Tony’nin hikâyesinin inanılmaz derecede trajik ve tahmin edilemez şekilde kahramanca sonlandığını düşünüyorum. Ben bir baba olarak çocuğunu babasız ve eşini yalnız bırakmayı göze alarak evreni kurtarma pahasına canını vermeyi zor olarak değerlendiriyorum. Tony Stark gerçek bir kahraman gibi öldü” dedi.

Vormir ve Ruh taşının önemi hakkındaki sorulara verilen cevaplar:

avengers endgame ruh taşı

Anthony Russo, “Taşın alındığı Vormir’in merkezinde, insanların kendini feda ettikleri yıkıntıları ilham olarak kullandık. Ruh taşını hikâye akışından uzak tutma seçimi, tamamen bize ait değildi, diğer Marvel hikâyelerinden herhangi biri de o taşa gidebilirdi ancak taş, MCU’da gizemini koruduğu için çok heyecanlıydık ve bu gizemi de bu şekilde kullanmak istedik” dedi.

Captain America’nın Mjolnir’i kaldırması hakkında sorulan sorulara verilen cevaplar:

avengers endgame captain america mjolnir

Anthony, “Her zaman kaldırabiliyordu aslında. Age of Ultron’daki o popüler sahnede bile Captain, Mjolnir’i kaldırabiliyordu ancak Thor’u utandırmamak adına kaldırmamayı seçmişti” dedi.

Endgame’de henüz bulunmamış bir Easter Egg var mı sorusuna cevap olarak:

Anthony ve Joe Russo, bu soruya çok net bir şekilde "Evet" cevabını verdi.

Henüz Marvel Sinematik Evreni'nde bulunmayan hangi filmi yönetmek isterdiniz sorusuna cevap olarak:

logan

Anthony’nin dediğine göre kardeşler, her zaman Wolverine serisinin başında olmayı istemişler.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/avengers-endgame-reddit-ama-covers-tony-stark-death-cut-scenes-captain-america-wielding-mjolnir-and-more/
76
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
76
7
3
3
2