Bir Uçak, Kuş Sürüsü Yüzünden Tarlaya Acil İniş Yaptı (Video)

48
12
10
2
2
Ural Airlines’a ait A321-200 tipi yolcu uçağı büyük bir tehlike atlattı. Havada kuş sürüsüne dalan yolcu uçağı, iki motorunun da devre dışı kalması sonucunda mısır tarlasına iniş yapmak zorunda kaldı. 10 yolcunun yaralandığı kazada hayatını kaybeden olmadı.

Uçakla seyahat, birçok yolcunun korktuğu seyahat türlerinden birisi. Özellikle uçak kazalarının büyük oranda ölümlerle sonuçlanıyor olması, insanların bu korkularının en büyük sebeplerinden.

Uçak korkusuna sahip insanlar, uçağa bindiği anda akıllarına birçok felaket senaryosu getiriyorlar ve muhtemelen bu senaryolardan bir tanesi de uçak motorunun bozulması oluyor. Diğer ulaşım türlerine göre kaza oranı az olsa da hava ulaşımında da kurulan felaket senaryolarından bazıları gerçek olabiliyor.

Rusya'dan havalanan Ural Airlines uçağı, kuş sürüsüne dalarak büyük bir kaza atlattı:

Ural Airlines

Hava ulaşımındaki kazalardan bir tanesi de Rusya’da meydana geldi. Yekaterinburg merkezli havayolu şirketi Ural Airlines’a ait bir yolcu uçağı, kuş sürüsüne daldı ve bir mısır tarlasına acil iniş yapmak zorunda kaldı. Moskova’dan kalkarak Simferepol’e giden A321-200 tipi, VQ-BOZ kuyruk tescilli uçağın iki motoru da devre dışı kalınca uçak, mısır tarlasına inmek durumunda kaldı.

Uçağın kuş sürüsüne dalması sonrası gerçekleşen bu kazada on yolcunun yaralandığı ve uçağın da ağır hasar aldığı açıklandı.

İstanbul Havalimanı da kuşların göç yolları üzerinde:

istanbul havalimanı

Benzer şekilde geçtiğimiz aylarda bir kısmı açılan İstanbul Havalimanı da Afrika'dan Avrupa'ya göç eden leyleklerin dönüş yolu üzerinde bulunuyor. TEMA Vakfı tarafından 2014 yılında kaleme alınan bir yazıda ağırlığı 3,5 kilogramı bulan kuşların göç yolunun İstanbul Havalimanı'ndan geçtiği ve uçaklar için oldukça büyük bir tehdit oluşturduğu söylenmişti.

Yapılan bir diğer araştırmada ise İstanbul Havalimanı'nın ilkbahar aylarında 300 bin leyleğin, sonbahar aylarında ise 200 bin yırtıcı kuşun göç yolları üzerinde olduğu ve çarpışma riskinin Atatürk Havalimanı'na göre 3 kat daha fazla olduğu ortaya konulmuştu. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Nisan ve Temmuz ayları arasında Atatürk Havalimanı'nda 14 çarpışma yaşanırken yeni havalimanında 75 çarpışma meydana gelmişti.

Kaynak : https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/kus-surusune-dalan-ucak-misir-tarlasina-acil-inis-yapti.html
48
12
10
2
2
Emoji İle Tepki Ver
48
12
10
2
2