Samsung, 5x Optik Yakınlaştırmalı Kamera Modülünü Duyurdu

22
12
2
0
0
Samsung, Huawei'nin yakınlaştırma teknolojisi ile fazlasıyla ses getirmesinin ardından kendi 5x optik yakınlaştırmalı kamera modülünü duyurdu.

Samsung, mobil fotoğrafçılık üzerine çalışmalarını kaliteyi artırma ve daha geniş açılı fotoğraflar çekebilme üzerine odaklarken Huawei, kullanıcılara daha fazla yakınlaştırma sunmayı tercih etti. Sonuç olarak hangi şirketin daha iyi kamera performansı sunduğu tartışmaya açık bir konu olsa da Huawei’nin 5x optik, 10x hibrit ve 50x dijital yakınlaştırma özellikleriyle daha fazla ses getirdiğini söylemek mümkün.

Samsung’a bağlı bir şirket olan Samsung Electro-Mechanics, 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip yeni kamera modülünü tanıttı. Seri üretimine de başlanan bu kamera modülü, kağıt üstünde halihazırda kullanılmakta olan 2x optik yakınlaştırma modülünden daha büyük gibi görünse de 2x optik yakınlaştırma modülü 6mm kalınlığa sahipken 5x optik yakınlaştırma modülü 5mm kalınlığa sahip.

Yapılan açıklamaya göre Samsung’un 5x optik yakınlaştırma modülü, Huawei P30 Pro’da görmüş olduğumuz gibi periskop yöntemi kullanıyor. Bu yöntemde aşırı büyük olan sensör cihazın içine yan pozisyonda yerleştirirken, ışığı alabilmesi için cihazın arkasına bakan bir ayna ile ışık sensöre yansıtılıyor. 5x optik yakınlaştırma özelliğine sahip ilk Samsung akıllı telefonun Galaxy Note10 olması muhtemel.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsung-5x-optical-zoom-camera-988892/
22
12
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
12
2
0
0