Samsung, Galaxy Fold Satışı Yapılan Ülke Sayısını 60'a Çıkaracak

16
8
5
4
4
Akıllı telefon kullanıcısına sunulduğu günden beri popülaritesini hiç kaybetmeyen ve gün geçtikçe daha fazla talep alan Galaxy Fold'un satışları artık 60 ülkede yapılacak.

Güney Kore’nin elektronik devi Samsung, Galaxy Fold akıllı telefonunun satış yapıldığı ülke sayısını genişletecek. Telefonun satışa sunulacağı ülke sayısının 60’a çıkarılacağı söyleniyor. Bunun sebebi; Galaxy Fold gibi yeni model bir akıllı telefonun beklenenden çok daha fazla ilgi görmesiydi. Verilen bu yeni karar, Pazar günü bir Samsung çalışanı tarafından resmen açıklandı.

Samsung’un, 2019 yılının Aralık ayından 2020’nin Şubat ayına kadar satış yelpazesine 30 yeni pazar ekleyeceği ön görülüyor. Bu eklenen yeni pazarlar sayesinde satış rakamlarının da 500.000’den daha fazla bir oranda artması bekleniyor.

Samsung çalışanı, “Galaxy Fold’un satış yapılmadığı ülkelerdeki akıllı telefon kullanıcıları tarafından, cihazın satışa çıkarılması için oldukça fazla talep aldık. Bunun sebebi katlanabilir telefonun son zamanlarda oldukça ilgi çekici bir hale gelmesi.” dedi.

Galaxy Fold Satışına Başlanacak Yeni Ülkeler

galaxy fold

Galaxy Fold satışına eklenecek yeni ülkeler arasında Vietnam, Brezilya, Yeni Zelanda, Şili, İtalya, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkeler yer alacak. Samsung, henüz ülkemizde Galaxy Fold satışına başlamadı.

Samsung, Eylül ayında Kore’de telefonu kullanıcıya sunduğundan beri Galaxy Fold satışının yapıldığı ülke sayısı da giderek arttı. Şu an aralarında Güney Kore, ABD, Çin, Japonya, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin yer aldığı 29 ülkede Galaxy Fold satışı yapılmakta.

Samsung CEO’su Koh Dong-jin, daha önce yaptığı açıklamalarda Galaxy Fold akıllı telefonun satış yapılacağı ülke sayısının yaklaşık 20 olacağından ve sınırlı sayıda satış yapılacağından bahsetmişti.

Galaxy Fold satışının yapılacağı ülke sayısını genişletmek için alınan bu yeni kararın; dünya genelinde akıllı telefon kullanıcılarından cihaz için gelen pozitif yorumların bir yansıması olduğunu söyleyebiliriz.   

Buna ek olarak Samsung’un, Galaxy Fold akıllı telefonun varisi olarak gelmesi beklenen ve kapaklı telefon gibi açıp kapanan bir katlanabilir modeli de 2020’nin ikinci yarısında kullanıcıya sunması bekleniyor. Samsung’dan gelen detaylar; dikey katlanan bu yeni telefonun cepte rahat taşınabilmesi için daha ince ve kompakt olacağına işaret ediyor.
 

Kaynak : http://www.koreatimes.co.kr/www/tech/2019/12/133_279590.html
16
8
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
16
8
5
4
4