Samsung, Son Teknolojiyle Kuşattığı Yeni SSD'lerini Duyurdu: İşte Özellikleri

27
1
1
1
1
Samsung, 6. nesil V-NAND SSD'lerinin seri üretime geçtiğini ve ilerleyen dönemlerde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Samsung'un yeni nesil SSD'leri, şirketin son serisine oranla yüzde 10 daha iyi bir performans sağlıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon sektöründe olduğu kadar diğer ürünleriyle de ön plana çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda 6. nesil SSD depolama birimlerini tanıtan Samsung, rakiplerini terletecek gibi görünüyor.

Samsung'un yeni SSD'leri hem yüksek hızları hem de yeni teknolojilere sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dilerseniz Samsung'un 6. nesil V-NAND SSD'lerinin teknik özelliklerine yakından bakalım.

samsung ssd

Samsung'a göre bu SSD'ler hem verimlilik hem de hız açısından bugüne kadar sunulmamış olan bir performans sağlayacak. Önceki nesil SSD bellekleriyle yeni nesil SSD'lerini kıyaslayan Samsung; yeni nesil SSD'lerin verimlilik açısından yüzde 20 daha iyi olduğunu, enerji tüketimi konusunda yüzde 15 oranında tasarruf sağladığını ve genel performansınınsa önceki nesillere göre yüzde 10 daha iyi olduğunu açıkladı.

Samsung, bu SSD'leri ilk olarak 250 GB'lik kapasiteyle müşterilerine sunacak. 2019 yılının ilerleyen dönemlerinde ise 6. nesil Samsung V-NAND SSD'lerinin 512 GB'lik versiyonları piyasaya sürülecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsung'un Ürün Çözümleri ve Geliştirilmesi biriminin başkanı Kye Hyun Kyung, en üst düzey 3 boyutlu bellek teknolojisinin sunduğu yüksek verimli ve hızlı SSD'leri tanıttıkları için gurur duyduklarını ve bu ürünlerle birlikte çıtayı ulaşılması zor bir noktaya taşıdıklarını açıkladı. 

Samsung, tüm detaylarını paylaşmadığı 6. nesil SSD'lerinin fiyatı hakkında da herhangi bir açıklama yapmadı. İlerleyen dönemlerde bu ürünün hem tüm özelliklerini hem de fiyatını öğrenebileceğiz.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/samsung-announces-next-generation-of-ssds-boasting-bleeding-edge-technology
27
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
1
1
1
1