Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Alanında İlk ve Tek Olacak

18
5
3
2
0
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Savunma Sanayii alanında faaliyet gösteren yerli ve milli kurumlarla iş birliği yaparak geleceğin bu alandaki bilim adamlarını yetiştirecek. Savunma Sanayiinde uzmanlaşacak olan üniversite Türkiye'de ilk ve tek olacak.

Sivas’ta 2018 yılında kurulan ve yapılanmasını sürdüren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde geleceğin milli savunma teknolojileri geliştirilerek bu alanda hizmet edecek yerli bilim adamları yetiştirilecek. TÜBİTAK Uzay, TAİ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve Türk Havacılık Uzay Sanayi ile iş birliği içerisinde faaliyet gösterecek olan üniversite, kurumların beklentileri doğrultusunda eğitim vererek bu kurumlar için istihdam sağlayacak.

Mezunların iş bulma problemi yaşamayacağı üniversite, ilk öğrencilerini 2020 Şubat ayında Yüksek Lisans derecesinde alacak. Türkiye'nin en nitelikli akademisyenlerini bünyesinde toplamayı hedefleyen üniversite, en alt biriminden en üst birime kadar üniversitelerinde görev alacak akademisyenlerine en az 2 bin TL fazladan maaş farkı ödemeyi vadediyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Savunma sanayii alanında uzmanlaşacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitelerinin savunma sanayii alanında ihtisaslaşacağını belirterek, "Geleceğin milli savunma teknolojileri alanında ülkemizde son yıllarda büyük gelişmeler ve atılımlar oldu. Milli silahlarımızı artık kullanabiliyoruz. İHA’larımızı, SİHA’larımızı kullanabiliyoruz. Biz de yeni kurulan bir üniversite olarak bu alanda uzmanlaşmayı sonrada savunma sanayii alanında uzman ihtisas üniversite olmayı hedefliyoruz. Bunun için de ülkemizdeki en önemli savunma sanayii şirketleri olan, TÜBİTAK araştırma geliştirme, TÜBİTAK uzay, TAİ, ASELSAN, ROKETSAN gibi kuruluşlar ile temasa geçtik.

Eğitim sistemimizi bu kuruluşlarla birlikte oluşturmak istiyoruz. Yüksek lisans ve doktorada yapılacak tez çalışmaları, bu savunma kuruluşlarının problemlerini içeren tez konularını içersin istiyoruz. Böylece hem bizim yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz hem araştırma görevlerimiz hem de öğretim üyesi arkadaşlarımız bu alan da direkt sektörle iç içe çalışarak onların problemlerin çözümünde birlikte iş birliği yapacak. Projeler geliştirip, bu projeleri sonuçlandıracak. Hedefe uygun bir şekilde hem yetişmiş olacaklar hem de üniversitemizin bu alanda İhtisas üniversitesi olduğunu gösterir çalışmalar gerçekleştirmiş olacak" dedi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Akademisyenlere en az 2 bin TL fazladan ödenecek

Üniversitelerinde görev alacak olan tüm akademisyenlere en düşüğü 2 bin TL olmak üzere ek ücretler ödeneceğini söyleyen Rektör Kul, "Sivas Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Geliştirme Vakfı tarafından fonlanacak bir protokol imzaladık. Aynı zamanda Sivas Hizmet Vakfı da bu protokolün içerisinde.

Valimizin desteği ile birlikte bu şekilde bizi tercih eden araştırma görevlileri de dahil olmak üzere bütün akademisyenlere en az 2 bin TL olmak üzere 5 yıl süreyle her ay maaşlarına artı teşvik verilecektir. Bu sayede de tekil hedefimiz nitelikli akademisyenlerin gelmesini sağlamaktır. Biraz önce bahsettiğimiz hedeflere ulaşmak için çalışmalar bir an önce başlamalı, bu akademisyenlerimiz de birlikte hedeflerimize ulaşmalıyız" dedi.

Son olarak Kul, Şubat ayında ilk öğrencilerini alacaklarını sözlerine ekleyerek, "Kuruluş aşamasında şu ana kadar 40 kadar idari personele sahip olduk. Üniversitemizde bu yıl sonuna kadar 35 ya da 40 civarında da akademik personel göreve başlamış olacak. Bunlarla birlikte inşallah şubat ayında da yüksek lisans ve doktora eğitimine başlamayı hedefliyoruz. 2020 Şubat'ta ilk yüksek lisans doktora programı ile eğitime başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/turkiyede-alaninda-ilk-ve-tek-41378086
18
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
3
2
0