Snapchat'in Kullanıcıların Kişisel Verilerine İzinsiz Eriştiği Ortaya Çıktı

29
2
0
0
0
SnapLion olarak isimlendirilen bir araç yardımıyla kullanıcıların verilerine erişildiği belirtilirken yaşanan bu veri ihlalinden kaç kullanıcının etkilendiği ise bilinmiyor.

Snapchat, yenilikçi fikirleriyle kendisini bitiren ender bir platform olarak tarihe geçmeyi başardı. Uygulamalarına getirmiş oldukları özelliklerin rakip platformlar tarafından kullanılmasıyla birlikte Snapchat eski popülerliğini tamamen yitirdi. Zaten sancılı bir süreç geçiren Snapchat, şimdi de bir veri ihlaliyle gündeme geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre Snapchat çalışanlarının, kullanıcıların verilerine izinsiz olarak eriştikleri belirlendi. 

İki eski şirket çalışanı ve hala çalışmaya devam eden bir şirket çalışanı tarafından ortaya çıkarılan bu bilgilere göre Snapchat'in, SnapLion isimli bir yardımcı aracıyla kullanıcıların mail adreslerine, fotoğraflarına ve telefon numaralarına, arama ve mesaj geçmişleriyle konum bilgilerine erişebildikleri belirlendi. Yaşanan bu olayın ne amaçla kullanıldığı da bilinmiyor.

SnapLion aracına sadece şirketin kötüye kullanım ekibi tarafından erişilebildiği ve bu konuda makul bir kullanım amacının olduğu zaten Snapchat tarafından bildirilmişti. Snapchat eski çalışanlarına göre ise bu araç sadece iyi amaçlı kullanılmadı. Bu veri ihlalinin birkaç kez kullanıcıların kişisel verilerine erişmek için kullanıldığını belirten eski çalışanlar, verilere erişimin nasıl sağlandığı konusunda bir açıklama yapmadılar.

Snapchat sözcülerinden de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda, platformda kullanıcıların mahremiyetine maksimum seviyede önem verildiğinin altı çizilirken "Eğer bu olay doğrulanırsa sorumlular ortaya çıkarılır." denildi.

Veri ihlalinden kaç kişinin etkilendiği ve hangi verilerinin çalındığı, bununla birlikte şu an Snapchat'in bu araçla ne yaptığı da henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/05/23/snapchat-employees-spied-on-users/
29
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
29
2
0
0
0