Son 10 Yılda Her Gün 1 TL’lik Bitcoin Alsaydınız Bugün Ne Kadar Paranız Olurdu?

10
4
3
0
0
2014'ten başlayarak günümüze kadar her gün 1 TL'lik Bitcoin alsanız ne olurdu?

Son günlerde Bitcoin fiyatı Türk lirası karşısında 2 milyon TL’yi geçti. Şu anda, Bitcoin fiyatı dolar karşısında 2021 Kasım ayında gördüğü ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi) olan 69.000 dolara tekrar ulaştı.

Son 10 yılda her gün 1 liralık Bitcoin almak aklınıza gelmemiş olabilir ya da bunu düşünüp kim uğraşacak demiş olabilirsiniz. Aslında bu, Dolar Maliyet Ortalaması olarak Türkçeye geçmiş ve İngilizcesi Dollar Cost Averaging (DCA) olan bir yatırım stratejisidir. Çoğu banka, borsa ve kripto para borsası günümüzde bu hizmeti vermektedir.

Her gün 1 TL’lik Bitcoin satın alan biri bugün milyoner olurdu.

bitcoin al

O yıllarda bu tarz hizmetler çok yaygın olmasa da günlük olarak 1 TL’lik Bitcoin almak en fazla 5 dakikanızı alırdı ve karşılığında, artan Bitcoin fiyatı sayesinde 1.904.123,22 liranız olurdu.

Toplam yatırımınız 3.402 Türk lirası ile %55.870 oranında kâr ederdiniz ve neredeyse 1 adet Bitcoin'iniz olurdu.

Dolar Maliyet Ortalaması stratejisi yapmak doğru mu?

dolar maliyet ortalaması stratejisi

Bu deney niteliğindeki araştırma, çoğunlukla erken Bitcoin yatırımcısı olmak ve her gün alım yapmayı içeriyor. Yine de Dolar Maliyet Ortalaması stratejisi kendini kanıtlamış bir yatırım stratejisidir.

Bu strateji, uzun vadeli olarak günlük ya da aylık olarak yapılabilir. Günlük miktarı 1 liradan 10 liraya çıkarmış olsaydınız elinizdeki miktar 19 milyonu aşardı.

bitcoin fiyat

Veya ayda 1.000 lirayla deneseydiniz bugün elinizde 58,5 milyon olurdu.

Düşük miktarlar ile ya da yatırımcıların kaybetmeyi göze alabileceği miktarla uygulanması tavsiye olunur. Yatırımcıları keskin fiyat hareketlerinden korur. Ayrıca portföy yönetimi açısından ortalama dengeleme yapmak için de uygulanabilir.

Kripto paralar hakkındaki diğer içeriklerimiz:

10
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
3
0
0