Sony, 61 MP’lik Aynasız Kamerası A7R IV’ü Tanıttı

13
4
1
0
0
Cep telefonu kameralarının piksellerinin giderek arttığı günümüzde Sony, yeni A7R aynasız tam çerçeve kamerası ile kameraların pabucunun kolay kolay dama atılmayacağından emin olmayı amaçlıyor.

Aynasız kameralar, profesyonel kameralar alanında gerçekleştirilen son büyük atılım gibi gözüküyor. Canon ve Nikon, en sonunda bu teknolojiye ayak uydurmayı başardı. Şimdi Sony, rakiplerinin yetişmesi gereken yeni bir noktaya çıktı: Yeni A7R tam 61 MP çözünürlüğe sahip. 

Arkadan aydınlatmalı bu sensöre ek olarak, cihazın 567 noktalı odak sistemi ve 5,76 m-dot OLED vizör, göz otomatik odaklanması ve nesne takibi sistemi bulunuyor. Cihaz bu özellikleri hem fotoğraf çekimlerinde hem de video kaydında kullanabiliyor.

sony

Sony A7R’nin video kayıt kalitesi de hiç fena değil. 4K profesyonel çekim yapabilen 35mm hareketli çekim kapasitesine sahip kamera, S-Log3 ve HDR akış desteğine sahip. Ses girişi için ise 2 XLS/TRS kombo konnektör ve 1 adet de 3.5mm stereo mini mikrofon girişi bulunuyor. 5 eksenli görüntü sabitleme teknolojisi oldukça net görüntüler elde etmeyi sağlıyor. 

Selefinden iki kat daha uzun batarya ömrü sunacağı belirtilen yeni Sony A7R, alpha serisinde en yüksek çözünürlüğü ve en geniş dinamik aralığı sunuyor. Ağustos ayında piyasaya çıkacak olan cihazın yalnızca kendisi 3,500 dolar olacak. Lensler ayrı olarak satılacak.

Kaynak : https://www.stuff.tv/hot-stuff/cameras/sony-a7r-iv-full-frame-mirrorless-camera-extremely-generous-61mp-sensor
13
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
1
0
0