Warcraft 2 Filmi Neden Çıkmayacak?

80
7
3
2
2
2016 senesinde vizyona girdiğinde kimileri için büyük bir hayal kırıklığı, kimileri için ise seyir zevki yüksek bir film olarak anılmaya başlanan Warcraft’ın devam filmi hatta filmleri gelmeyecek. Peki Warcraft 2 neden çıkmıyor?

Warcraft evrenini beyaz perdede izlememizin üzerinden yıllar geçti. Hem filmi hem de Warcraft evrenini sevenler için ise akıllarda devam filmlerinin gelip gelmeyeceği sorusu var. Film, çıktığı dönemde büyük başarı yakalamıştı ve hal böyle olunca da olumsuz eleştirilere rağmen Warcraft 2 devam filminin geleceği yönünde bazı görüşler oluşmuştu.

Filmin yönetmeni Duncan Jones, geçtiğimiz yıllarda devam filmleri ile ilgili bazı açıklamalar yapmış, bu da izleyicileri devam filmi beklentisine sokan bir diğer detay olmuştu. Ancak gelen son haberlere bakılacak olursa, ne yazık ki Warcraft 2 çıkmayacak. Bu haber Warcraft evrenini film olarak izlemekten keyif alan hayranları üzecek gibi görünse de bir yandan da filmden hiç hoşnut olmayan hayranlar için bu kararın şaşırtıcı olmadığını söylemekte fayda var.

Warcraft serisinin 2. filmi neden çıkmayacak?

warcraft 2 neden çıkmayacak?

Warcraft, her ne kadar gişede büyük başarı yakalamış olsa da hem izleyicisinden hem de eleştirmenlerden çok iyi dönüşler almamıştı. Pek çok açıdan izleyicisini memnun edemeyen yapım, gelecek olası devam filmler için de açık konuşmak gerekirse heyecan yaratmadı. Hal böyle olunca da yapımcı şirket devam filmleri için gereken onayı vermekten kaçındı.

Özellikle filmin dünya genelinde elde ettiği büyük gişe başarısının yanında Amerika’da oldukça az izleyiciyle buluşmuş olması, yapımcı şirket için soru işaretleri demekti. Geçen dört yıla rağmen beklenen devam filmi haberinin gelmemiş olmasının arkasında da yapımcı şirketin seriye duyduğu güvenin azalmış olması yatıyor diyebiliriz. Film çıktıktan sonraki ilk birkaç ay, aslında yeni bir filmin yolda olduğuna inanmamıza sebep olan bazı açıklamalar yapılsa da artık net bir şekilde biliyoruz ki ufukta Warcraft 2 yok.

İlk Warcraft filmi neden başarısız oldu?

warcraft 2 neden çıkmayacak?

Oldukça geniş bir evrene ve güçlü bir hikayeye sahip olan Warcraft serisi, ne yazık ki filmde bize istediğimizi veremedi. World of Warcraft oynamamış ve Warcraft evrenini çok da tanımayan biri için görsel efektleri, oyunculukları ve müzikleri gibi tatmin edici yönleriyle başarılı sayılsa da Warcraft asıl hedef kitlesini yakalamayı başaramadı.

Warcraft’ın güçlü hikayesi filmde yeterince iyi yansıtılamamıştı ve aynı zamanda filmin sonu da yetersizdi. Serinin devamını beklemek için gereken heyecanı yaratmayan bu son, filme dair en büyük eleştirilerin geldiği yerdi aynı zamanda. Warcraft’ın yarattığı bir diğer hayal kırıklığı da evrenin çeşitliliğini yeterince yansıtamamış bir film olmasıydı. Belki de yan hikayelerle desteklenen daha iyi bir senaryo olsaydı, hem Warcraft evrenini daha fazla tanır hem de izlerken daha çok keyif alırdık.

Ancak bu aslında oyunlardan uyarlanan pek çok film için temel bir problem. Hiçbir zaman oyun uyarlamaları beklenen başarıyı elde edemiyor ve izleyicisinin eleştirilerine maruz kalıyor. Warcraft için de durum bu oldu ve pek çok izleyici hayranı olduğu evreni beyaz perdede izlemeye giderken oldukça yüksek beklentileri vardı. Ne yazık ki Warcraft bu beklentileri karşılayamadı. 

Warcraft 2 ve Warcraft 3 filmleri çıksaydı nasıl olacaktı?

warcraft 2 neden çıkmayacak?

Filmin yönetmeni Duncan Jones, "Serinin devam filmleri çıksaydı nasıl bir hikaye ile devam edecekti?" sorusuna cevap olacak bazı açıklamalar yapmıştı. Geçmişte konu ile ilgili soruları yanıtlarken, hikayenin orkların yeni dünya arayışlarına odaklanacağını belirten Jones, son olarak da Twitter’da kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlarken benzer bir hikaye şeması çizdi.

Jones’un açıklamalarına göre Warcraft 2, Thrall’ın orkların yeni evlerini bulabilmek için çıktığı yolculuğu konu edinecekti. Üçüncü filmde ise orkların özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayacak bir savaş sonrasında nihayet hayal edilen şey olacak ve orklar yeni evlerine varacaklardı. Ancak ne yazık ki bu senaryoları beyaz perdede izleme şansımız olmayacak.

Yeni filmler gelmese de hikaye devam ediyor: 

warcraft 2 neden çıkmayacak?

Jones, yeni hikayeleri izleyicileri ile buluşturamadığı için üzgün olduğunu sık sık dile getirse de nihayetinde Warcraft evreni sürekli genişlemeye devam eden bir evren. World of Warcraft yeni genişleme paketleri ile hikayesini ilerletiyor ve film de bildiğiniz üzere bu oyun esas alınarak çekilmişti. Yani eğer hikayenin devamını merak ediyorsanız, oyunu oynayarak hikayenin nereye doğru gittiğini keşfedebilirsiniz. Yönetmen Jones da Blizzard ekibinin sürekli çalışarak durmadan geliştirdiği bu evreni merak edenlere aynı şeyi tavsiye etmiş.

Blizzard son olarak, Kasım 2019’da gerçekleşen BlizzCon’da yeni genişleme paketi olan Shadowlands’i duyurmuş ve ön siparişe açmıştı. Bu yeni paketin ne zaman oyuncuların beğenisine sunulacağına dair net bir tarih verilmese de resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 31 Aralık 2020’den önce oyuncular yeni paketi deneyimlemiş olacak. World of Warcraft: Shadowlands’i merak ettiyseniz yayınlanan resmi tanıtım videosu için buraya tıklayabilirsiniz.

Sonuç olarak ortada beklentileri karşılamayan bir yapım ve yarıda kalmış bir hikaye var. Duncan Jones, bu konuda yapılan eleştirilerin zamanla anlayışla karşılanır hale geldiğini söylese de, hem senarist hem de yönetmen olarak yer aldığı bir yapımın başarısız olması ve seri olarak planlanmışken tek filmle vizyona veda etmiş olması üzücü. Gelecekte bir mucize olup da yeni bir seri kararı alınana kadar, Warcraft da başarısız oyun uyarlamaları listelerinde yer almaya devam edecek gibi görünüyor. 

80
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
80
7
3
2
2