Al Çocuğum Onu da Al: Sony, Insomniac Games’i Bünyesine Katacak

27
5
2
1
0
Sony, bünyesinde bulundurduğu oyun stüdyoları arasında Ratchet & Clank, Spyro ve Marvel’s Spider-Man oyunlarının yapımcısı olan Insomniac Games’i de katmaya hazırlanıyor. Insomniac, Japon devinin çatısı altındaki 14. stüdyo olacak.

Japon devi Sony, PlayStation konsolunun hiçbir zaman sıkıcı ve sıradan bir konsol olarak kalmasına izin vermemek için kendi bünyesinde pek çok firma bulunduruyor. Bu firmaların bir kısmını doğrudan Sony kurarken bir kısmı ise büyük hayran kitlelerine sahip markaları ortaya çıkartan 'bağımsız' firmalar oluyor. Sonuç olarak, Sony Interactive Entertainment çatısı altında 13 firma var ve çok yakında Insomniac Games de 14. olacak gibi duruyor.

Sony Interactive Entertainment Worldwide Stüdyolarının başındaki isim olan Shawn Layden, Insmoniac Games’in sektördeki en yetenekli ve en çok saygı gören stüdyolardan olduğunu ve birinci sınıf oynanış, hikaye anlatım teknikleri ile eşsiz bir stüdyo olarak bilindiğini söyledi. Uzun yıllardır beraber çalıştıkları firmanın sonunda SIE WWS’e resmi olarak katılacağından dolayı heyecanlı olduklarını belirten Layden, bu durumun sadece PlayStation’a özgü eşsiz oyun deneyimi yaratma konusundaki kararlılıklarının da göstergesi olduğunu söyledi. 

spyro

Insomniac Games kurucusu ve CEO’su Ted Price da WWS ailesine katılmanın firma için daha büyük fırsatlar anlamına geldiğini söyledi. Price, daha önce de Sony ile olan ortaklıklarından çok memnun olduklarını ve bu ortaklık sayesinde potansiyellerinin büyüdüğünü söyledi. 

Insomniac, 1994 yılında Xtreme Software adıyla Price tarafından kuruldu. Firma o günden bu yana bağımsız olsa da Ratchet & Clank, Spyro the Dragon ve Resistance gibi oyunlarla duyuldu. Firma ayrıca PlayStation’dan başka platformlara da Edge of Nowhere, Song of the Deep gibi oyunlar da yapmıştı. 

spider-man-ps4

Insomniac Games son olarak da Marvel’s Spider-Man ile birlikte büyük başarıya ulaştı ve dünya çapında 13.2 milyon kopya satmayı başardı. 

Anlaşma sonrası Insomniac ekibi görevinin başında yer almaya devam edecek ve kendi oyunları üzerinde çalışacak.

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/8/19/20812654/sony-buys-insomniac-games
27
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
5
2
1
0