SpaceX, Daha Önce İki Kez Kullanılan Dragon Kapsülünü, Tekrar Uzaya Fırlattı

5
4
2
0
0
SpaceX, Daha Önce İki Kez Kullanılan Dragon Kapsülünü, Tekrar Uzaya Fırlattı
SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yeni bir kargo taşıdı. Bu kargoyu taşıyan kapsül, uzaya 3. kez çıkmış oldu.

Elon Musk’ın uzay alanında hizmet veren şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bir başarılı görev daha gerçekleştirdi. ISS’e çeşitli deney malzemeleri, donanım ve diğer ihtiyaçları taşıyan SpaceX, kargo mekiğini başarılı bir şekilde fırlattı. 

Falcon 9 Block 5 roketi ile Dragon kargo mekiğini fırlatan şirket, bu görevle birlikte ISS’e 18. kargo mekiğini göndermiş oldu. Mekikle gönderilen kargoda, “Uluslararası Demirleme Adaptörü-3” isimli bir cihaz da gönderildi. Bu cihaz, uzay mekiklerinin istasyona demirlemesini sağlıyor. 

Türkiye saati ile 1.24’te Florida Cape Caneveral’dan fırlatılan roketin içinde, astronotlara ulaştırılmak üzere slime ve futbol topu da var. Tekrar kullanılabilen roketleriyle uzay taşımacılığını son derece uygun fiyatlı hale getiren şirket, bu görevle bir ilke daha imza attı. SpaceX, tarihte ilk defa daha önce iki kez kullandığı Drogon kapsülünü, üçüncü kez uzaya fırlattı. 2 bin 350 kg’lık yük taşıyan kapsül, bir görevin daha üstesinden sorunsuz bir şekilde gelmeyi başardı. 

SpaceX, artık iyice sorunsuz hale getirdiği Falcon 9 göreviyle çalışmalarına devam ederken, Falcon Heavy ile daha çok ağırlık gerektiren görevlere çıkıyor. Bunun dışında Starship roketiyle gezegenlerarası yolculukları da mümkün kılmak isteyen şirket, şimdilik bu rokette sıkıntılar yaşasa da gelecekte Falcon 9’ların yerini büyük ölçüde bu roketlere teslim etmesi bekleniyor. 

Kaynak : https://www.space.com/spacex-dragon-cargo-ship-crs-18-arrives-space-station.html
5
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
2
0
0