Spotify Fiyatlarına İndirim Gelebilir: "Kullanıcı Tercihine Göre Faturalandırma" Dönemi Resmen Başladı!

8
4
1
1
0
Spotify Fiyatlarına İndirim Gelebilir: "Kullanıcı Tercihine Göre Faturalandırma" Dönemi Resmen Başladı!
Spotify, Google yaptığı bir iş birliği doğrultusunda, kullanıcıların Google Play Store haricinde ödeme yapmasına izin vermeye başladı. "Kullanıcı tercihine göre faturalandırma" ismiyle anılan yeni sistem, Spotify'ın Google'a ödediği komisyonu düşürecek.

ABD merkezli teknoloji devi Google ile çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, Mart 2022'de bir iş birliği duyurmuştu. Kullanıcılar, bu iş birliği kapsamında Spotify Premium ödemeleri, uygulama içerisinden Google Play Store'a bağlanmadan yapılabilecekti. Bu, Google tarihinde bir ilkti. Zira ilk kez, kullanıcılar Google Play Store'u "bypass" edebileceklerdi.

"Kullanıcı tercihine göre faturalandırma" olarak anılan iş birliği, şimdilerde hayata geçirilmiş durumda. Spotify tarafından yapılan açıklamalarda, yeni faturalandırma sisteminin test aşaması kapsamında dünyanın dört bir yanında kullanıma sunulmaya başlandığı duyuruldu. 

Yeni dönem, Spotify ve kullanıcılar için avantaj sağlayacak!

Spotify'ın Google Play Store'u bypass etmesi demek, maliyetlerinin düşmesi anlamına geliyor. Bundan sonra Google, doğrudan Spotify ödemesi yapan kullanıcılar nedeniyle Spotify'dan aldığı komisyonu yüzde 4 düşürecek. Bu durumun kullanıcılar için avantajı olabilir. Öyle ki Spotify, düşen maliyetlerini kullanıcılara indirim olarak sunabilir. Ancak bunun yalnızca bir ihtimal olduğunu unutmamak gerekiyor. Spotify, komisyon farkını fiyatlardan düşmek yerine gelirine eklemeyi tercih de edebilir.

Yaşanan gelişmenin Google Play Store ile App Store'u birbirinden uzaklaştırdığını söyleyebiliriz. Zira her iki ekosistem de bugüne dek tek bir faturalandırma yöntemi sunuyordu ancak Spotify ile bu durum değişmiş oldu. Üstelik kullanıcının tercihine göre faturalandırma sistemi, ilerleyen dönemlerde daha fazla geliştiriciye sunulacak. Böylelikle Android geliştiriciler, verdikleri hizmet karşılığında daha fazla para kazanmış ya da aynı kazanç ile kullanıcılara daha uygun fiyatlı hizmet sunmuş olacaklar.

Kaynak : https://newsroom.spotify.com/2022-11-10/spotify-and-google-begin-rolling-out-user-choice-billing/
8
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
1
0