Steve Jobs, Yapay Zekâyla "Hayata Döndürüldü"!

13
4
2
2
1
Teknoloji dünyasının efsane ismi Steve Jobs, yapay zekâyla bir podcastte canlandırıldı. Podcast, yapay zekâ hakkındaki etik tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Hayatını kaybetmiş ünlü isimlerin yapay zekâ ile “hayata geri getirilmesi” etik bir tartışma konusu olmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde bu tartışmayı alevlendiren bir proje daha hayata geçti. Dünyaca ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Steve Jobs ile röportaj yaptı. Fakat aslında Joe Rogan bile gerçek değildi.

Söz konusu röportaj, yapay zekâ ile podcast üretmeye odaklanan Podcast.ai tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk konuk olarak “teknoloji dünyası üzerindeki etkisi ve ölümünden çok sonra bile insanlara ilham vermeye devam etmesi” nedeniyle Steve Jobs seçildi.

Yapay zekâ, Steve Jobs’ın ‘LSD’ kullandığını bile anlatıyordu:

steve jobs

Steve Jobs’ın podcast’teki sesiyse “907 aşırı gerçekçi ses” kütüphanesine sahip olduğu belirtilen play.ht tarafından sunuldu. 20 dakikalık podcastte Joe Rogan ve Steve Jobs arasında geçen tüm konuşmalar, yapay zekâ tarafından oluşturuldu.

Joe Rogan – Steve Jobs podcasti, neredeyse her Joe Rogan sohbetinde olduğu gibi bir şekilde uyuşturucu kullanımına bağlandı. Rogan, konuyu LSD maddesine çekti. Yapay zekâ, Jobs adına konuşurken LSD’yi ilk kez kullandığı andan bahsediyor, ardından deneyimin 'solduğunu’ ve en sonunda LSD’yi kullanmayı bıraktığını söylüyordu. Tabii bunların hiçbiri gerçek değildi.

Etik tartışmalarını alevlendiren etmense, söz konusu röportajda Steve Jobs’ın doğal olarak bir rızasının olmamasıydı. Hayatını kaybeden Jobs, bugüne kadar yaptığı konuşmalarının kaydedilmesi ve analiz edilmesi ile kullanılmış, gerçekte olmayan şeyleri yapay zekâ aracılığıyla söylemiş gibi gösterilmişti.

Steve Jobs ve Joe Rogan'ın yapay zekâ ile yapılan podcast'ine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://interestingengineering.com/culture/ai-brought-steve-jobs-back-to-life
13
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
4
2
2
1