Stranger Thing'in Tek Bir Sahnesi İçin Görsel Efekt Ekibi 2 Yıldan Fazla Süre Çalışmış

30
5
2
2
1
Netflix'in popüler serisi olan Stranger Things'in 4. sezonu sona erdi. Dizide bazı sahnelerin çekilebilmesi için görsel efekt ekibinin iki yıldan uzun bir süre çalışması gerektiği ortaya çıktı.

Yayın platformu Netflix, başarılı dizilerinden Stranger Things'in 4. sezon finaliyle birlikte elde ettiği başarıyı kutluyor. Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinen dizide en çok takdir edilen noktalardan biri de görsel efektler. 

Dizinin dördüncü sezonuyla birlikte Upside Down'ı da daha çok keşfetme fırsatı bulmuştuk. Duffer Kardeşler'in planladığı hikayenin anlatılabilmesi için görsel efekt takımının tahmin edilenden ve bizim izleyici olarak gördüğümüzden çok daha fazla çalışması gerektiği ortaya çıktı. 

2 yıldan uzun sürede çekilen sahne

stranger things

Dizinin VFX Sorumlusu Julien Hery, katıldığı bir programda dizinin arka planında yaşananları açıkladı. Dizi ilerledikçe dizinin dünyası da geliştiriği için, Upside Down'ı gerçekçi kılmak gittikçe daha büyük emek gerektiren bir hale gelirken, üçüncü sezonla dördüncü sezon arasında geçen 2 yıldan uzun süren bekleme döneminde ekip yeni yerleri oluşturmaya odaklandı. 

Öte yandan Hery, Jamie Campbell Bower tarafından canlandırılan Vecna'nın ve Creel House'un yer aldığı pek çok sahnenin olduğunu hatırlattı. Bu sahneler için görsel efekt ekibi çok büyük bir zaman harcadı. Dizideki bir sahne ise ekibin iki yıldan uzun süre üzerinde çalışmasını gerektirdi. 

Bahsi geçen sahne ise Hawkins'in üzerinden yarasaların uçtuğu ve en sonunda Creel House'a konduğu sahneden başkası değil. Öte yandan sahnenin yapımının bu kadar uzama nedenlerinden biri ekibin mükemmel sahneyi ortaya çıkarmak istemesi olarak açıklandı. Bu sahnede bir Demobat'ın gözünden Hawkins'i görmüştük. 

Kaynak : https://collider.com/stranger-things-vfx-creel-house-visual-effects-julien-hery-comments/
30
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
5
2
2
1