15 Milyon TL’lik Tamamen Elektrikli Süper Otomobil: Pininfarina Battista

44
2
1
1
1
0’dan 100 Km’ye bir F1 aracından daha kısa sürede ulaşan Pininfarina Battista, New York Otomobil Fuarı’nda bir kez daha ağızları açık bıraktı.

İtalyan hiper otomobil üreticisi Pininfarina, elektrikli otomobil pazarına da giriş yaptı ancak kendi tarzını da göstermeyi ihmal etmedi. İtalyan firmanın tamamen elektrikli otomobili Battista, 1900 beygir güç üreten bir motora sahip ve maksimum hızı ise saatte 350 kilometre.

Geçen ay prototipi ortaya çıkan araç, bu hafta gerçekleştirilen New York Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilere tanıtıldı. Aracın menzili 460 kilometreden fazla. Araç 100 kilometreye ulaşma konusunda F1 araçlarını, 180 kilometreye ulaşma konusunda ise F16 savaş uçaklarını geride bırakabiliyor.

Firmanın iddiasına göre Battista, dünyanın ilk tamamen elektrikli GT hiper otomobili oldu. Araç, normal yollarda kullanılabilecek en güçlü motora sahip olmakla övünüyor. Pininfanina Battista’nın üretimi gelecek yıl başlayacak.

Pininfanina, benzinli araçların çevre kirliliği ile ilişkilendirildiği dönemde lüks ve performansı, sürdürülebilir şekilde ve suçluluk duymadan kullanabilmeyi sağlıyor. Yukarı doğru açılan kapıları, keskin hatlı ve lüks iç tasarımıyla dikkat çeken araçtan sadece 150 tane üretilecek. Araçların 50’si ABD, 50’si Asya ve 50’si de Avrupa’da satılacak.

Pininfarina adıyla ilk üretilen araç bu olmasına rağmen firma aslında pek çok önemli aracın tasarımına imza atan bir tasarım evi olarak biliniyor. Firma kendi adıyla ilk defa üretim yaparken, modele de kurucuları Battista Pininfarina'nın adını verdi. 

Araçların teslimi 2020 yılında başlayacak.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6939239/The-2MILLION-electric-Pininfarina-Battista-hypercar-unveiled-New-York.html
44
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
44
2
1
1
1