Tesla’nın Açılmayan Kapısı Nedeniyle Bir Adam Yanarak Hayatını Kaybetti

72
42
35
4
3
Omar Awan isimli adam, Tesla Model S ile bir ağaca çarptı. Alev alan arabadaki adam, Tesla’nın kapılarının açılmaması nedeniyle araçtan çıkamadı ve hayatını kaybetti. Omar Awan’ın Tesla Model S’de yanarak hayatını kaybetmesi ile ilgili dava devam ediyor.

Omar Awan, Güney Florida’da bir yolda Tesla Model S ile ilerken aracın kontrolünü kaybetti ve bir palmiye ağacına çarptı. Araç ağaca çarptıktan sonra Tesla’nın lityum iyon pili alev aldı. Duman ve ateş aracı doldurdu. Ama çevredeki insanlar Awan’a yardımcı olamadılar. Tesla Model S’in kapıları kazadan sonra açılmadı. 

Tesla Model S’in kapısı anahtar tespit ettiğinde kendiliğinden kapı kolunu sunuyordu. Ancak kapı kazadan sonra hatalı işlev gördü, kapı kolu açılmadı ve Awan’ın içinde bulunduğu Model S’in kapısı açılmadı.

tesla model s

Omar Awan’ın ailesinin avukatı Stuart Grossman, “Yangın arabayı sardı ve Dr. Awan’ı tanınmayacak kadar yaktı. Çünkü erişilemeyen kapı kolları, kapılarını açmanın başka bir yolunun olmaması ve yangın riskinin olması nedeniyle Model S bir ölüm tuzağı haline geldi.” açıklamasını yaptı. 

Tesla, Model S’in bir zamanlar “test edilen herhangi bir otomobilin en iyi güvenlik derecesini” elde ettiğini söylüyor. Omar Awan, hem güvenlik hem de çevreyi korumak için Tesla Model S’i tercih etti. Ancak Tesla, Awan’ın ölümüne neden oldu. 

Omer Awan’ın Tesla Model S araçta ölmesi ile ilgili dava devam ediyor. Ancak Tesla’nın avukatları davada daha savunma yapmadı. Tesla dava ile ilgili açıklama da yapmadı. Ancak bundan bir süre önce Tesla sözcüsü, Florida Sun Sentinel’e kaza ile ilgili, “Bu kazayla ilgili derinden bir üzüntü duyuyoruz” açıklaması yaptı. 

tesla model s

Omar Awan’ın ölümü, Tesla araçlarda yaşanan ilk vaka değil. Mayıs 2018’de de iki genç Tesla aracın bataryasının alev alması nedeniyle hayatını kaybetmişti. Gençlerin hayatını kaybetmesi ile ilgili olan davada Tesla’nın otonom sürüşü, gençlerin ölümü için suçlandı. 

Omar Awan’ın ailesinin avukatı Stuart Grossman, davada aracın özelliklerinin aracı kusurlu ve tehlikeli kıldığını iddia ettti. Grossman, açılmayan kapı kolunun “doğal olarak dengesiz” bir batarya ile birleşmesinin Awan’ın hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. 

Kaynak : https://www.washingtonpost.com/business/2019/10/23/man-died-burning-tesla-because-its-futuristic-doors-wouldnt-open-lawsuit-alleges/
72
42
35
4
3
Emoji İle Tepki Ver
72
42
35
4
3