Tesla, Model S ve X'in Batarya Yazılımını Güncelledi

34
4
2
2
2
Tesla, Hong Kong'daki facianın ardından Model S ve Model X'in batarya yazılımını güncellediğini duyurdu.

Tesla Çarşamba günü, batarya ömrünü uzatmak ve güvenlik adına Model S ve Model X’in yazılımlarını güncelleyeceğini duyurdu. Güncelleme, araçların bataryalarının termal yönetim sistemine etki ediyor. Bu güncellemenin kaynağı tahmin edebileceğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde Hong Kong’da gerçekleşen park halindeki Tesla’nın kendi kendine alev aldığı olay.

Tesla şirketinden gelen açıklamada, “Şu an da geçen yıla oranla iki kat fazla sayıda, yani 500.000 aracımız yolların tozunu atıyor ve Tesla’nın geliştirici ekibinin batarya uzmanları, bütün bu araçların verisini kullanarak meydana gelen kazaların nedenlerini araştırıyor ve çözüm bulmaya çalışıyor. Tesla araçlarında gerçekleşen yangın kazalarının fazlasıyla nadir olmasına ve araçlarımızın benzinle çalışan araçlardan 10 kat daha güvenli olmasına rağmen, bu kazaların bir daha gerçekleşmemesi üzerinde sıkı çalışıyoruz” ifadelerinde bulunuldu.

Over-the-air yazılım güncellemesi, batarya yönetim sisteminin içindeki şarj etme ve soğutma ayarlarının düzenlenerek birimin sıkıntılı seviyelere girdiği durumları önlemeye yardımcı olunmasını sağlayacak. Bu sayede şarj seviyesi daha verimli bir şekilde yönetilecek. Birimlerin tek tek aşırı şarj olması, modern elektrikli araçlardaki kazaların genel sebebi ve Tesla’ya özgü bir şey değil.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/tesla-battery-management-update-model-s-x-hong-kong/
34
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
4
2
2
2