Tesla, En Büyük Rakiplerinden Rivian'ı Şirket Sırlarını Çalmakla Suçladı

21
13
5
2
2
Elektrikli otomobil devi Tesla, sektördeki en büyük rakiplerinden birisi olan Rivian'ı ticari sır hırsızlığıyla suçladı. Şirket, bazı çalışanlarının Rivian'da işe alındığını, ancak işten ayrılmadan önce Tesla'nın bilgilerini alarak Rivian'a geçiş yaptıklarını iddia etti.

Elektrikli otomobil endüstrisinin günümüzdeki haline ulaşmasında en büyük payı olan Tesla, her ne kadar öncü bir şirket olsa da bazı rakiplere de sahip. Şirketin en büyük rakiplerinden biriyse kendisi gibi bir elektrikli otomobil girişimi olan Rivian. Rivian, tanıttığı modelleriyle birçok insanın ilgisini üstüne toplamayı başarmıştı.

Fakat Rivian ve Tesla ikilisi, elektrikli otomobil endüstrisinin kızıştığı şu günlerde otomobil rekabetiyle değil, farklı bir nedenle gündeme geldi. Tesla, Rivian'ı ticari sırları çalmakla suçladı. Şirket, son dört ayda 22 olmak üzere toplamda 70'e yakın çalışanının Tesla'dan ayrılarak Rivian'a geçiş yaptığını açıkladı.

"Tesla'dan Rivian'a geçiş yapan çalışanlar yanlarında gizli bilgileri de götürdü"

rivian tesla

Tesla, geçiş yapan bazı çalışanlarının şirkette bulunan gizli belgeleri de kendileriyle birlikte götürdüklerini iddia etti. Tesla, Rivian'ın Tesla çalışanlarını kendi bünyesine katmasına saygı duyduğunu belirtse de Rivian'ın bu konuda adil davranmadığını iddialarına ekledi.

Tesla'nın iddialarına göre bir çalışan, Tesla'dan ayrılmadan kısa süre önce şirketin satış personelinin 'son derece hassas ticari sır olan tazminatı ve bonus bilgilerini' Rivian'da kullanmak üzere ele geçirdi. İddiaya göre bu bilgiler arasında satış personelinin aldığı maaş, bonuslar, yeni işe alım ödülleri ve tazminatlar yer alıyordu.

rivian tesla

Başka bir iddiaya göre Tesla'dan ayrılan çalışanlardan biri, şirketin işe alım organizasyon şemalarını, aday listesini, Tesla çalışanları ve Tesla'nın hangi şirketlerden adaylar bulduğu gibi bilgileri kendisiyle birlikte Rivian'a götürdü. Bir başka çalışan da şirketin üretim sürecinde yer alan ekipmanlarla ilgili pek çok detayı; diğer bir çalışan da Tesla'nın şarj istasyonu ağında uzman olan çalışanların listesini aldı.

Tesla'nın açıklamasına göre bu 4 örnek buzdağının yalnızca görünen kısmıydı. Tesla, çalışanların şirketten ayrılmadan önce bu dosyaları Tesla'nın ağından indirdiklerini iddia etti. Şirket, bazı çalışanların Tesla tarafından soruya tutulduğunda gizli bilgileri aldıklarını itiraf ettiklerini, bazılarınınsa masumiyetlerini koruduklarını da iddialarına ekledi. Tesla ve Rivian arasında yaşanan bu olayın henüz bir sonucu yok. Dolayısıyla yaşanacak gelişmeleri öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.

Kaynak : https://arstechnica.com/cars/2020/07/tesla-sues-rivian-for-stealing-secrets-as-electric-car-fight-heats-up/
21
13
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
21
13
5
2
2