Ticaret Savaşının iPhone Fiyatlarını Nasıl Etkileyeceğine Dair Yeni İddia

9
6
1
1
0
Apple’ın yeni iPhone modellerinde fiyatların, Çin ile ABD arasındaki gerginlikten dolayı yükseleceği iddia ediliyordu. Konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Apple analizleri ile meşhur olan Ming-Chi Kuo, Apple’ın ABD ile Çin arasındaki gerginliğin Apple’ın yeni iPhone fiyatları üzerindeki olası etkisine dair açıklamalar yaptı. Ming-Chi Kuo, Apple’ın tedarik zincirini ve son uygulanmaya başlayan gümrük vergilerinin olası maliyetlerini hesaba kattığında, ABD’li firmanın maliyet artışını göğüsleyebileceğini ve bu artışın, en azından kısa vadede son tüketiciye yansımayacağını söyledi.

Kuo ek olarak, Apple’ın Çin dışındaki üretimini arttıracağını ve böylece ABD’nin uyguladığı gümrük vergilerinden tamamen korunacağını belirtti. 

iphone-x

Yeni gelen haberlere göre ABD Başkanı Donald Trump, toplam değeri 300 milyar doları bulan bazı yeni Çin mallarından %10 gümrük vergisi alınmasını öngören bir yasa tasarısı hazırlıyor. Apple daha önce bu tür yasalar nedeniyle gelecekte ürünlerinin fiyatlarının artabileceğini söylemişti. Firma hisseleri bu nedenle %2 değer kaybetti.

 

Kuo’ya göre ise Apple, ABD’deki büyük pazar payı ve otomoasyonlu üretim sistemleriyle bu noktanın üzerinde kalmayı başaracak. Firmanın Vietnam ve Hindistan’daki üretim tesislerinin de talepleri karşılamaya yeteceği belirtiliyor. 

apple-mac

Benzer bir durumun Mac kategorisindeki ürünler için de geçerli olduğunu iddia edebilmek ise oldukça güç. Mac cihazlar için ABD içinden gelecek talebi karşılayacak üretim, 2021 yılına kadar Çin dışından karşılanamayacak. AirPod ve Apple Watch cihazların üretimi ise Çin dışında yapılacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/kuo_apple_wont_raise_prices_due_to_higher_tariffs_us_demand_will_be_met_by_global_supply_chain-news-38501.php
9
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
6
1
1
0