TikTok, ABD Başkanı Trump Yönetimini Dava Edeceğini Söyledi

43
6
3
2
0
Geçtiğimiz günlerde ABD'de ciddi bir ambargoya maruz kalan TikTok, bu kararı dava edeceğini belirtti. TikTok'un ana şirketi ByteDance, pazartesi itibarıyla gerekli belgelerin yargıya sunulacağını ifade etti.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle ABD'de ciddi bir ambargoya maruz kalmış, uygulamaya ABD'deki faaliyetlerini durdurması için 45 günlük bir süre tanınmıştı. Bu durum da TikTok'un ABD'deki faaliyetlerini ABD'li bir isme satmasına yönelik bir baskı oluşturmuştu.

TikTok, bu kararların ardından işi mahkemeye taşıyacağını belirten bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Kanunun göz ardı edilmediği ve şirketimizin ve kullanıcılarımızın adil haklara sahip olduğunu kanıtlayabilmek için ABD yönetimini yargı kolunda karşımıza almaktan başka seçeneğimiz kalmadı" ifadelerine yer verildi.

İşlemler pazartesi günü başlayacak

TikTok ABD dava

TikTok'un sahibi olan şirket ByteDance, davayla ilgili dosyaların pazartesi günü hazırlanmış olacağını belirtirken yönetimin endişelerinin yersiz olduğunu, bir yılı aşkın bir süredir yapıcı bir çözüm sunmak için uğraştıklarını da dile getirdi.

Dans videolarından kısa 'nasıl yapılır' konulu videolara, belirli meydan okumalardan komik videolara kadar yüzlerce çeşit videonun bulunabileceği platform, ABD'de 175 milyon kez indirilirken dünya üzerinde 1 milyardan fazla indirmeye sahip.

ABD, bu denli büyük bir uygulamanın kullanıcı verilerini Çin'e aktardığını düşünmesi sebebiyle ulusal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtirken TikTok, verilerin hiçbir zaman Çin hükümetine aktarılmadığını belirtti ve Pekin, bu kararın yalnızca siyasi olduğunu ileri sürdü.

CIA hiçbir kanıt bulamamıştı

TikTok ABD bayrağı

Tüm bu endişelerin yanı sıra ABD'nin ulusal güvenliği denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden CIA, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği soruşturma sırasında TikTok'un Çin hükümetine veri sızdırdığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını da açıklamıştı. Bu bilginin ortaya çıkmasıyla birlikte ABD Başkanı Trump'ın aldığı bu kararın yalnızca siyasi olduğu da birçok kişi tarafından tekrar edildi.

Veri sızıntısı bir kenara bırakıldığı zaman TikTok'un platformunda bir kontrolsüzlük olduğu da biliniyor. Şu sıralar platformda çıkan içerikleri çok daha sıkı bir şekilde denetleyen TikTok, bundan önce platformunda yayınlanan birçok tehlikeli içeriklerle gündeme gelmiş, bazı kişiler bu içerikleri denerken veya yeni bir içerik çekmek isterken hayatını kaybetmişti.

Peki, sizce Trump'ın TikTok'a yönelik aldığı kararlar mantıklı ve destekli mi yoksa söylendiği gibi Donald Trump'ın bu hareketinin arkasında yalnızca siyasi motivasyonlar mı bulunuyor? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://techxplore.com/news/2020-08-tiktok-sue-trump-crackdown.html
43
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
43
6
3
2
0