Tüm Zamanların En Çok Satan 15 Oyunu

75
21
20
11
7
Oyun dünyası günden güne gelişmeye devam ederken oyun satışları, her yıl yeni bir barajı arkasında bırakıyor. Tüm zamanların en çok satan 15 oyununu listeledik.

Tetris'ten günümüz oyunlarına, yıllar içerisinde büyük bir gelişme yaşayan oyun dünyasının en çok satan yapımlarını derledik. Gerek PC'de gerekse konsollarda birçok oyun, koca bir nesli etkisi altına aldı.

Bu içeriğimizde tüm zamanların en çok satış rakamına ulaşmış oyunları sizlerle paylaşıyoruz.

15. Pokémon Gold/Silver​ (29,4 milyon)

  • Çıkış tarihi: 1999

Pokemon Red/Blue'dan 3 yıl sonra oyuncularla buluşan Gold/Silver, bir önceki oyuna göre daha renkli ve geliştirilmiş bir oyun vadediyordu. 30 milyona yakın satış yapmış olması da oyunun başarısını kanıtlar nitelikte.

14. Diablo 3 (30 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2012

Duyurulmasıyla birlikte Diablo 2 oyuncularını heyecanlandırmaya başlayan Diablo 3, günümüzde bile oyuncu sayısı anlamında listelerde yer edinmeyi başarıyor. Yapımcı şirket Blizzard, Diablo 3'e yeni eklentiler getirerek oyunu canlı tutmaya devam ediyor.

13. The Elder Scrolls V: Skyrim​ (30 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2011

Rol yapma oyunları arasında listenin başında tutulan Skyrim, yıllar geçmesine rağmen günümüzde bile oynanmaya devam ediyor. Muazzam büyüklükteki dünyası ve yapılacakların sınırsız olması oyunu oynanabilir kılan unsurlar arasında.

12. New Super Mario Bros. Wii (30,2 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2009

New Super Mario Bros'un Wii versiyonu olan oyun, Wii'de de aynı başarıyı yakalayarak oyuncuların ilgisini büyük ölçüde kazanmıştı.

11. New Super Mario Bros. Wii (30,8 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2006

Nintendo'ya çıkan Mario oyunları arasında en sevilenlerden biri olan New Super Mario Bros, çizgi film tadındaki grafikleriyle çıktığı dönem fazlasıyla sevilmişti. New Super Mario Bros, oyun dünyasının hızla geliştiği o yıllara damgasını vurarak 30 milyon satışı geçti.

10. Witcher 3 (33 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2015

CD Project Red'in adını duyurmasında büyük payı olan ve rol yapma oyunları arasında zirveyi zorlayan Witcher 3, etkileyici hikayesi ve özenle yaratılmış karakterleriyle bu türü seven tüm oyuncuları etkilemeyi başarmıştı.

9. Mario Kart Wii (37,1 milyon)

Çıkış tarihi: 2008

Wii platformuna ve oyun sektörüne damga vuran Mario Kart Wii, Mario karakterleriyle yarış deneyimini oyunculara yaşatmıştı. Fazlasıyla sevilmiş olacak ki 35 milyondan satarak listelerde adını duyuruyor.

8. Super Mario Bros. (43,1 milyon)

  • Çıkış tarihi: 1985

Çocuk kitleyi hedefleyerek piyasaya sürülen Super Mario Bros, yetişkinleri bile etkisine alacak kadar etkileyici bir oyun olarak akıllarda yer etti. 2 boyutlu bir platform oyunu olarak piyasaya sürülen oyun, 40 milyon satış barajını geçmeyi başardı.

7. Wii Fit Plus (43,8 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2009

Wii platformuna çıkmış olan bir diğer spor tabanlı oyun da Wii Fit. Wii Fit, çıktığı dönemde büyükten küçüğe herkesi televizyonun başına kitleyerek spor yapmaya teşvik etmişti.

6. Pokémon Red/Blue (47,5 milyon)

  • Çıkış tarihi: 1996

Hemen hemen herkesin çocukluğunda yeri olan Pokemon, 1996'da piyasaya sürdüğü metin tabanlı rol yapma oyunuyla da oyun dünyasını sallamıştı. Oyunun daha sonra devam serileri de çıktı ancak en çok satılanlar listesinde bu oyun yerini koruyor.

5. PlayerUnknown's Battlegrounds (50 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2017

H1Z1'nın çöküşünden sonra battle royale kategorisinde tahtın sahibi konumuna gelen ve günümüzde Fortnite ve Apex Legends ile rekabet eden PUBG, uzun bir süre Steam'in en çok çevrimiçi oyuncu barındıran oyunu da olmuştu.

4. Wii Sports (82,8 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2006

Wii için yapılmış olan en popüler oyun olan Wii Sports, içerisinde bulunan birçok sportif aktivite sayesinde döneminin en büyük eğlencelerinden biri haline gelmişti. Günümüzde bu tecrübeyi sanal gerçeklikle katlamak mümkün.

3. Grand Theft Auto V (100 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2013

Grand Theft Auto serisinin en çok satan ve ilk kez 3 farklı karakterin hikayesine odaklandığımız oyun, 50 milyondan fazla satarak listenin dördüncü sırasında yer alıyor. Rockstar Games, Grand Theft Auto V'i günümüzde bile güncelleyerek oyuncuları elinde tutmayı başarıyor.

2. Minecraft (154 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2009

Geçtiğimiz yıllarda YouTube Türkiye'yi de etkisi altına alan Minecraft, dünya çapında da çok seviliyor. Listenin ilk üçüne girmeyi başaran oyun, 70 milyon satış rakamına ulaşmış durumda.

1. Electronic Arts Tetris (170 milyon)

  • Çıkış tarihi: 2006

Efsaneleşmiş Tetris'in Electronic Arts tarafından yenilenmiş hali 2008'de karşımıza çıkmıştı. 80'li yıllarda ortaya çıkmış olan Tetris'i daha iyi grafiklerle görmek herkesi etkilemiş olacak ki günümüzde bile tüm zamanların en çok satan oyunu olarak listeye liderlik ediyor.

Listede yer alan eski oyunları yeni oyunlarla olan rekabetinden dolayı tebrik etmek gerek. Bazı oyunların az sattığını bazılarının ise çok sattığını düşünebilirsiniz. Listede bizim de şaşırdığımız rakamlar oldu. Bu tarz liste haberlerine çıktığı an erişebilmek için bizi takip edebilirsiniz.

(Düzenleme dipçesi: Liste daha güncel verilerle yeniden düzenlenmiştir.)

Kaynak : http://www.wikizeroo.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTGlzdF9vZl9iZXN0LXNlbGxpbmdfdmlkZW9fZ2FtZXM
75
21
20
11
7
Emoji İle Tepki Ver
75
21
20
11
7