Film ve Dizilere Şıp Diye Türkçe Altyazı Bulan Uygulama

83
19
10
3
1
Altyazı bulmak bazen gerçekten çok zorlu bir süreç olabiliyor. Ülkemizde her ne Türkçe altyazı indirme işlemi için kullanılabilecek büyük altyazı siteleri olsa da filmlerin ve dizilerin bilgisayarımızda bulunan sürümleriyle uyumlu altyazı bulmak zorlaşabiliyor. İşte tam bu işlem için kullanılabilecek Caption’ı nasıl kullanabileceğinizi anlatan bir yazı hazırladık.

Yabancı filmlere Türkçe altyazı bulmak eskisine göre çok daha kolay. Ancak işleri daha da kolaylaştırmanın bir yolu var. Bu yolun adı da Caption. Türkçe altyazı bulmayı oldukça kolay bir hâle getiren Caption, büyük sayılabilecek bir veritabanına da sahip. Dolayısıyla aradığınız dizinin ya filmin altyazısını bulmanız çok çok kolay oluyor.

Aradığınız Türkçe altyazıyı saniyeler içerisinde bulmanızı sağlayan Caption için bir nasıl kullanılır içeriği hazırladık. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan programımıza geçelim.

Türkçe altyazı bulma programı Caption nasıl kullanılır?

harry potter altyazı

İlk çıkış yaptığında sadece macOS için uyumlu olan Caption, daha sonra Windows desteğine de sahip oldu. Bu sayede hızlı bir şekilde popülerleşti. Artık sadece İngilizce film ya da dizilere altyazı bulmakla kalmıyor, farklı dilllere de desteği var. 

  • Buraya tıklayarak, Caption'u indirin,
  • Windows, macOS ya da Linux işletim sistemlerinden hangisinde kullanacaksanız onu seçin,
  • İndirme tamamlandığında Caption'ı kurun ve sonra açın,
  • Sol alttan hangi dil için altyazı aradığınızı belirtin,
  • Yukarıdaki kutucuğa filmin ya da dizinin adını yazın,
  • Arama sonucunda çıkan altyazılardan birini üzerine çift tıklayarak indirin,
  • Eğer yazıp aratmakla uğraşmak istemiyorsanız, dizi ya da film dosyasını Caption üzerine sürükleyip bırakabilirsiniz,
  • Bu işlem sonucunda uygulama otomatik olarak en uygun altyazıyı sizin için bulacak.

Arayüzü oldukça basit olan Caption’ı kullanmak işte bu kadar kolay. Özellikle dosya sürükleyip bırakma işlemiyle saniyeler içerisinde sonuç vermesi, bazen Google aramalarından da hızlı bir şekilde aradığınızı bulmanızı sağlıyor. Şimdi dilerseniz Türkçe altyazılı olarak izlemek istediğiniz dizi ya da filme, bu altyazı dosyasını nasıl ekleyeceğinizi anlatalım.

Filmlere ve dizilere nasıl Türkçe altyazı eklenir?

altyazı nasıl eklenir

Filmlere ve dizilere altyazı eklemenin birden fazla yolu var. Örneğin altyazıyı dosyaya gömerek yapılan video formatlarında, harici bir dosyaya ihtiyacınız kalmıyor. Ancak biz izleyici için daha pratik ve amaca uygun yoldan gideceğiz. Bu yol için ilk olarak VLC Media Player’ı indirmenizi öneriyoruz.

  • VLC Media Player yüklendikten sonra, film dosyası ve altyazı dosyasını aynı klasöre atın,
  • Aynı klasörde başka dosya bulunmaması daha sağlıklı olur,
  • Ardından video dosyasına ve .SRT uzantılı altyazı dosyasına aynı ismi verin,
  • Bu şekilde yaparsanız film dosyasını açtığınızda altyazı otomatik olarak eklenecektir.
  • Ancak film dosyasını açıp oynatma devam ederken, altyazı dosyasını VLC'deki film üzerine sürükleyip bırakmak daha pratik olabilir.

Altyazı Türkçe karakter sorunu nasıl giderilir?

altyazı türkçe karakter sorunu

Caption yalnızca Türkiye odaklı bir program olmadığı için, program aracılığıyla indirilen altyazı dosyalarında Türkçe karakter sorunu yaşanabiliyor. Aslına bakarsanız bu yalnızca Caption ile indirilmiş altyazı dosyalarında yaşanan bir sorun değil.

Zaman zaman, bu gibi sorunlarla altyazı dosyası nereden indirilirse indirilsin karşılaşılabiliyor. Şimdi gelin bu sorunu nasıl çözeceğinizi anlatalım. İlk olarak buraya tıklayarak “Sublime Text” isimli programın indirme sayfasına gitmeniz gerekiyor.

sublime text

  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız onu seçin,
  • Programı kurduktan sonra Türkçe karakter sorunu yaşadığınız altyazı dosyasına sağ tıklayın,
  • Birlikte Aç, Sublime text işlemlerini takip edin, 
  • Sublime ana ekranında File, Reopen with Encoding seçeneğine tıklayın,
  • Turkish (ISO 8859-9) seçeneğine tıklayın,
  • Ardından yine File, ancak bu sefer Save with Encoding , UTF-8 with BOM seçeğine tıklayın.
  • Altyazı dosyanız artık Türkçe karakterlere de uyumlu hale geldi.

Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra keyifle seyre başlayabilirsiniz. Altyazı indirme işlemini bir programla halletmek zorunda da değilsiniz tabii. Dilerseniz “Eski ismi divxplanet olan turkcealtyazi, altyazı xyz, planetdp” gibi altyazı siteleri de mevcut. Sadece Caption'dan sonra artık eskisi kadar pratik görünmüyorlar.

Caption'da ne kadar Türkçe film ya da dizi altyazısı bulabilirsiniz?

türkçe altyazı indir

Yazımızın başlarında Caption için büyük sayılabilecek bir veritabanına sahip demiştik. Şimdi dilerseniz bu söylemi biraz açalım. Program Doctor Who, How I Met Your Mother, Supernatural, Chuck, Sherlock, The Walking Dead ve American Horror Story gibi çok popüler dizilerde gerçekten gayet iyi bir iş çıkarıyor.

Ancak söz konusu Jane the Virgin, Good Behavior ve Madam Secretary gibi sevilen, ancak yukarıda saydığımız dizilere oranla daha küçük hayran kitlelerine sahip diziler için altyazı dosyalarını bulmak bazen sıkıntı olabiliyor. Ancak yine de çoğu dizi için altyazıyı başlıkta da belirttiğimiz gibi şıp diye buluyor :)

83
19
10
3
1
Emoji İle Tepki Ver
83
19
10
3
1