Türkçe Half-Life Belgeselinden İlk Fragman Yayınlandı

125
9
5
3
1
Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ülkemizde de Half-Life serisinin pek çok hayranı bulunuyor. Bu oyun için hazırlanan Türkçe belgeselden ilk fragman yayınlandı.

Steam platformuyla birlikte “Lord Gaben” olarak adlandırılmaya başlanan Gabe Newell ve Valve, bir önceki önemli devrimlerini aslında Half-Life serisi ile yapmıştı. Half-Life bize derin hikayeli, daha gerçekçi bir fizik motoruna sahip FPS oyunları sunarken Counter-Strike ise “gerçek askerler gibi” savaşma fırsatı vermişti. Her iki oyun da zamanla efsane olarak anılmaya başlandı.

Half-Life serisi ülkemizde de çok sevildi. Şimdi, oyunun hikayesi Türk hayranları tarafından yapılan bir belgesele konu oluyor. “Half-Life Belgeseli: Öngörülemeyen Sonuçlar” adlı yapımdan ilk fragman da geldi.

Her şeyin başladığı yer

half life

Half-Life’ın hikayesi, bir araştırma tesisinde yaşanan patlamaya ve sonrasında Gordon Freeman adlı bilim insanı olarak hem kendimizi hem de insanlığı kurtarmaya çalışmamızı ele alıyor. Bir astrofizikçi olarak başladığımız hikayemizde bir noktada “efsanevi direnişçi” haline geliyoruz. 

Half-Life’ın hikayesine göre binlerce yılda inşa edilen insan medeniyeti, birkaç saat içerisinde uzaylılar tarafından ortadan kaldırılıyor. İnsanlar, uzaylılar tarafından kontrol ediliyor ve uzaylılara hizmet ediyorlar.

Black Mesa’da ne olup bittiğini, oyunun arka planını açıklamak için hazırlanan belgeselin ilk fragmanında, oyundaki monologların bir kısmından esinlenilmiş bir monolog yer alıyor. Seslendirmeleri Mina Kibar yaparken metni de Barkın Deniz’in yazdığı fragman oldukça etkileyici duruyor.

Beklentileri yükselten fragman

hal-life black mesa

Seslendirmeler ve genel olarak fragmanda yer alan sahnelerin seçimi oldukça başarılı olmuş. Genel olarak baktığımızda ise Half-Life Belgeseli: Öngörülemeyen Sonuçlar yayınlandığında Half-Life’ın hikayesini derli toplu bir şekilde anlatan, önemli bir Türkçe kaynak olabilir.

YouTube yorumlarına baktığımızda, fragmanı yayınlayan Makine grubunun verdiği cevapları da görüyoruz. Buna göre belgesel 2 saatlik bir yapım olacak. Genel tepkilere bakarsak yapım beklentileri karşılamayı başaracak. Fragmanı aşağıda yer alan bağlantıdan izleyebilirsiniz. Siz bu yapım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=BzHMocMy8Iw&feature=youtu.be
125
9
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
125
9
5
3
1