Buralar Değerlenir: İşte Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri

113
16
7
4
4
Deloitte, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. 2019'da kayıtlara geçen büyüme oranlarına göre hazırlanan liste, ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini de ortaya çıkardı.

Dünyanın en hızlı büyüyen sektöründe, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yer aldığı Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. İlk sırada İngiliz finans teknolojileri şirketi Revolut’un yer aldığı listede Türkiye’den 21 şirket yer almaya hak kazandı. 

Euro kuru üzerinden büyüme oranlarına göre hazırlanan listede, yazılım, finans teknolojisi, donanım ve çevre teknolojisi gibi pek çok farklı alandan 500 şirket var. Listede yer alan Türk teknoloji şirketleri arasından en hızlı büyüyen 10 şirkete gelin birlikte göz atalım.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri:

  • Bulutistan
  • REM People
  • Teknofix
  • FBT
  • otelz.com
  • Pixery
  • EMFA
  • iyzico
  • Enqura
  • ISSD

10. ISSD

ISSD

2009 senesinden bu yana faaliyetlerine devam eden ISSD, akıllı trafik sistemleri üzerine çalışıyor. ISSD, şimdiye kadar 11 farklı denetim ve yönetim sistemi geliştirmiş ve bu sistemler ile trafik sorunlarına kalıcı çözümler üretiyorlar. 

Türkiye’nin ilk patentli dinamik kavşak kontrol sistemi CHAOS, şirketin en önemli ürünlerinden biri ve ülkemizde yaklaşık olarak 750 farklı noktada kullanılıyor. CHAOS, yurt dışına da açılmış durumda ve altı farklı ülkede kullanımda.  ISSD, Deloitte’nin listesinde 351. sırada yer alıyor ve şirketin 2019’daki büyüme oranı %321.

9. Enqura

Enqura finansal güvenlik

Müşterilerine dijital bankacılık, finansal güvenlik, blockchain gibi alanlarda hizmet sunan bir yazılım şirketi olan Enqura, Deloitte’nin listesinde %334’lük büyüme oranıyla 343. sırada yer alıyor. 

Akbank, Arçelik, Türktelekom, Borsa İstanbul gibi pek çok büyük şirket ile çalışan Enqura, yurt dışında Londra, Basel ve Dubai gibi şehirlerde de faaliyet gösteriyor. 

8. iyzico

iyzico

Türkiye’nin önde gelen finans teknolojileri şirketlerinden iyzico, 2013 yılında kuruldu ve geçtiğimiz 6 yılda ciddi bir büyüme gerçekleştirdi. Bireysel ve kurumsal müşterilerine ödeme altyapısı sağlayan ve satış sonrası destek hizmeti veren iyzico, %678’lik bir büyüme oranı ile listede 213. sırada yer alıyor.

iyzico, 2019 yılında PayU tarafından 165 milyon dolara satın alınmıştı. Şirket Adidas, sahibinden.com, H&M, Nike, Letgo gibi pek çok önemli marka ile çalışıyor.

7. EMFA

EMFA

EMFA, müşterilerine kendi tanımlarıyla ‘istenilen her alanda’ yazılım hizmetleri sunuyor. Şirket aynı zamanda danışmanlık hizmetleri de sağlıyor. EMFA’nın hem kamu kurum ve kuruluşlarından hem de özel sektörden pek çok müşterisi var. Bu müşteriler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi, İSKİ gibi pek çok isim yer alıyor.

Şirketin büyüme oranı %679 ve Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesinde 212. sırada yer alıyor. Özellikle ses teknolojileri çözümleri alanında ürünleri bulunan EMFA Yazılım Danışmanlık, 2018 yılında da Deloitte’nin listesinde yer alan şirketler arasındaydı.

6. Pixery Labs

pixery ekibi

%730 büyüme oranı ile listede 191. sırada yer alan Pixery Labs, yenilikçi mobil video odaklı uygulamalar üretiyor. Pixery, ürettiği uygulamalar ile hem AppStore’da hem de Google Play Store’da milyonlarca kullanıcıya ulaşmış durumda.

Şirketin Apple tarafından ‘En İyi Yeni Uygulama’ seçilen ve Google’ın ‘Editörün Seçimi’ olarak öne çıkardığı uygulaması Funimate, eğlenceli ve yaratıcı videolar hazırlamanızı sağlıyor. Yalnızca AppStore’da bulunan İmpresso da benzer şekilde sosyal medya için yaratıcı videolar hazırlamayı sağlıyor.

5. otelz.com

otelz.com

Online otel rezervasyon platformu otelz.com, ön ödemesiz rezervasyon, ücretsiz iptal gibi seçeneklerle hızlı ve güvenli otel rezervasyonu hizmeti sunuyor. Listede 177. sırada yer alan şirketin 2019 yılına ait euro kuru üzerinden büyüme oranı ise %797.

Şirketin açıkladığı verilerde, en hızlı rezervasyon işleminin 24 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştiği bilgisi yer alıyor ve sisteme kayıtlı 15.000’e yakın işletme mevcut. Tabii ki bu sayı her geçen gün artıyor.

4. FBT

FBT finansal bilgi teknolojileri

%1291’lük büyüme oranıyla Deloitte Technology Fast 500 EMEA’ya 100. sıradan giren FBT Finansal Bilgi Teknolojileri, blokchain platformlarında döviz dağıtımı gibi hizmetler sunan bir algoritmik borsa şirketi.

Şirket aynı zamanda sunduğu finansal yazılımlar ile 3D güvenli ödeme sistemlerine altyapı sağlıyor. 

3. Teknofix

Teknofix

Saha yönetimi, back-office ve çağrı merkezi alanlarında müşterilerine tam hizmet sağlayan Teknofix, hızlı ve verimli bir operasyon için süreci baştan sona planlayıp gerekli teknolojiler ile destekleyerek tüm bu operasyonları canlı takip ediyor. 

Hem sahada hem de teknolojik altyapı kısmında yazılımdan yerinde destek hizmetine kadar uçtan uca hizmet sağlayan Teknofix, %1449 büyüme oranı ile listede 94. sırada yer alıyor.

2. REM People

REM People

İstanbul ve Dubai’de ofisi bulunan REM People, %2003 büyüme oranı ile listeye 57. sıradan giriş yapmış. Şirket perakende sektörünün dijitalleşmesi alanında çalışıyor ve müşterilerine bulut tabanlı sistemler sunuyor.

REM People Turkcell, Nestle, P&G, Huawei, Unilever, P&G gibi pek çok şirkete, 40’dan fazla ülkede hizmet sağlıyor.

1. Bulutistan

Bulutistan

Bulutistan, %5085’lik büyüme oranı ile listenin 20. sırasında yer alıyor. 2015 senesinde kurulan şirket, müşterilerine yüksek performanslı SAP hizmetleri sunuyor. Ofis bulutu, global bulut, yedekleme bulutu gibi pek çok farklı ürün sunan Bulutistan, eğitim, üretim, lojistik ve enerji gibi alanlardan onlarca şirkete hizmet sağlıyor.

Şirketin müşterileri arasında Milli Piyango, Boyner Grup, BKM, Ay Yapım, Zorlu USA, TRT World gibi pek çok şirket ve kurum yer alıyor.

Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesinde yer alan diğer teknoloji şirketleri için isterseniz buraya tıklayarak Deloitte’nin yayınladığı listenin tamamına ulaşabilirsiniz.

113
16
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
113
16
7
4
4