"Türkiye, Her Gün 500 Siber Saldırıyı Engelliyor"

50
10
6
2
2
Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, ülkemize her gün gerçekleştirilen yaklaşık 500 siber saldırı tehdidini ortadan kaldırıyor.

Savaşların internet ortamında döndüğü günümüz zamanında artık her ülkenin kendisini siber saldırılardan koruyacak bir organizasyonu bulunuyor. Bu organizasyonlar sayesinde devletin önemli kurumları 7/24 hizmet verir vaziyette kalıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz organizasyonun ülkemizdeki adı ise Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, önemli bilgiler verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan

Bakan Turhan: "Devlet olarak Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezini kurduk. Burada tehditleri engelliyoruz. Özellikle finans, kamu, güvenlik kuruluşlarımıza yapılan saldırıları engellemeye çalışıyoruz. Günde yaklaşık 500 adet saldırı bertaraf ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin iletişim altyapısını oluşturan fiber optik kablo ağının hâlihazırda 350.000 kilometre olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bu hattın önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 500.000 kilometre gibi bir uzunluğu bulacağını söyledi.

siber saldırı kilit

İnterneti evlerimize yüksek hızlarda ulaştıran fiber hatların genişlemesi konusunda ise “Şehirler arası yapmak kolay da şehir içinde yaparken dikkatli olmamız lazım. Belediyeler bu konuda operatörleri haraca bağlamış durumda, bu da ayrı sıkıntı, bununla ilgili mevzuat düzenlemesi yapıyoruz.” diyerek, fiber hatların şehir içerisinde dağıtımının çok daha zor olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiyede-gunde-yaklasik-500-siber-saldiri-bertaraf-ediliyor/1540543
50
10
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
10
6
2
2