Türkiye’de En Çok Aboneye Sahip İçerik Platformları Açıklandı: BluTV Zirvede

157
50
27
15
6
Türkiye'de hizmet vermekte olan video akış platformlarının kullanım detayları açıklandı. 2020'nin son çeyreğini kapsayan araştırma, BluTV'nin pazar payının yüzde 44'e ulaştığını gözler önüne seriyor. Netflix ve Amazon Prime Video da kullanıcı kazanırken diğer akış platformları, yüzde 4 oranında kullanıcı kaybetti.

Video akış hizmetlerini bir araya getirerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlayan JustWatch, Türkiye'deki kullanıcıların çevrimiçi platformlara ilgisini gösteren yeni bir araştırma yaptı. 2020 yılının son çeyreğini kapsayan bu araştırma, Türkiye'deki en popüler platformun BluTV olduğunu gözler önüne serdi. Şirket, daha önce yaptığı bir araştırmada da benzer bir sonuca ulaşmış, BluTV'nin pazar payının yüzde 43 olduğunu açıklamıştı.

JustWatch'un Türkiye araştırmasına göre ülkemizdeki kullanıcılar, 2020'nin son çeyreğinde BluTV, Netflix ve Amazon Prime Video'ya ilgi göstermeye devam ettiler. Ancak bu üç dev dışında kalan video akış platformları, geçtiğimiz çeyrekte kullanıcı kaybetti. Rakamlara da doğrudan yansıyan bu durum, kullanıcının daha kaliteli içerik arayışında olduğunun açık bir göstergesi.

BluTV, alanının en popüleri olmaya devam ediyor

BluTV

Yapılan araştırmaya göre son çeyreğin en çok tercih edilen video akış platformu, yerli bir dizi ve film platformu olarak hizmet veren BluTV oldu. Pazar payının yüzde 44'üne sahip olan BluTV'yi, dünya genelinde hizmet veren Netflix takip etti. Netflix'in 2020'nin son çeyreğindeki pazar payı, yüzde 25 olarak açıklanırken üçüncü sırada ise Amazon Prime Video, yüzde 18'lik pazar payı ile karşımıza çıkmış oldu.

Yapılan araştırma, BluTV'nin pazar payındaki yerinin yüzde 1, Netflix'inkinin yüzde 1 ve Amazon Prime Video'nunkinin de yüzde 2 artış yaşadığını ortaya koyuyor. Ülkemizde hizmet vermekte olan diğer video akış platformları ise yüzde 4 civarında kullanıcı kaybetti. Bu değişim, bazı kullanıcıların bir platformdan Netflix, Amazon Prime Video ya da BluTV'ye geçiş yaptığını gösteriyor. Ayrıca bazı kullanıcılar, bu üç hizmetin yeni müşterileri haline gelmiş oldular.

157
50
27
15
6
Emoji İle Tepki Ver
157
50
27
15
6