TV'deki Reklamların Artık Hiç Etkili Olmadığını Kanıtlayan Anket Sonucu

58
4
4
1
0
TV'deki Reklamların Artık Hiç Etkili Olmadığını Kanıtlayan Anket Sonucu
Reklamlar... TV'de gelişigüzel yayınlanan, 1 saatlik içeriği 3 saate kadar uzatan reklamlar. İnternet hayatımıza girdikten sonra tüm anlamlarını yitirdiler. Telegram kanalımızdan düzenlediğimiz son anket ise çarpıcı tabloyu kanıtlar nitelikte.

Webtekno resmi Telegram kanalı üzerinden gerçekleştirdiğimiz anketlerde bu kez TV reklamlarının, bir ürünü satın alma davranışına olan etkisini konu edindik. Sonuçlara göre, özellikle teknolojik ürün kategorisinde TV reklamları için beklenen son yaklaşıyor. 

Gelişigüzel bir şekilde; sadece yayınlandığı saat aralığına ve içeriğin konusuna uygun verilen TV reklamları, izleyen herkese aynı anda hitap edemiyor. Buna karşın internet reklamları ise kullanıcıların ilgi duydukları konularda gösterilince karşılıklı bir fayda söz konusu oluyor. Tüm bu nedenlerle TV reklamları (istisnalar haricinde), artık büyük ölçüde sadece TV kanallarını ayakta tutan bir gelir kaynağı olarak düşünülebilir. 

"TV reklamlarında gördüğünüz teknolojik ürünleri satın alıyor musunuz?" sorusuna 2.500 takipçimiz yanıt verdi:

Katılımcıların %90'ı, yani her 10 kişiden 9'u teknolojik ürün alışverişinde TV reklamlarının etkisi olmadığını söylüyor. Geriye kalan %10'luk kesim ise TV reklamlarında gördüğü ürünü alabiliyor. Bir başka deyişle ses getiren teknolojik ürün reklamları, her 10 kişiden sadece 1'i için TV'de yayınlanıyor.

Acun Ilıcalı'nın veya Sıla'nın oynadığı Oppo reklamları, Huawei'nin Türkiye'de çekilen reklamı ya da Peak Games'in sadece 1 defaya mahsus 41 TV kanalını kilitlediği etkili reklamı dışında, teknoloji kategorisinde akılda kalan reklam örneği çok çok az.

Siz de resmi Telegram kanalımıza katılabilir, binlerce takipçimiz ile birlikte anketlerle görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

58
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
58
4
4
1
0