Twitch, OBS'e Rakip Olacak Canlı Yayın Uygulamasını Duyurdu

25
11
3
2
1
Twitch üzerinde yayın yapan birçok kullanıcı bulunuyor. Bu kullanıcılar genellikle OBS gibi yazılımlarla canlı yayınlarını platformlara aktarıyorlar. Twitch, bu konuda bir eksiklik hissetmiş olacak ki OBS'e rakip olarak Twitch Studio'yu duyurdu.

Şimdiye kadar canlı yayın yapan yayıncılar, OBS ve diğer üçüncü parti yazılımlara başvurmak zorunda kalıyorlardı. OBS'in ayrıntılı ayarları da birçok yeni başlayan yayıncıyı çileden çıkartıyordu. Bugün itibariyle bir sonraki Dr. Disrespect, Lirik veya Shroud olmayı umanlar için başka bir seçenek var: Twitch Studio.

twitch studio

Twitch'in ilk masaüstü yayın uygulaması, şimdilik kapalı beta sürümünde ancak katılmak için başvuruda bulunabilirsiniz. Twitch, insanların bilgisayarlarından, PS4 veya Xbox One konsollarından canlı yayın yapmalarını kolaylaştırmak için uygulamasını duyurdu. Twitch Studio; OBS, Streamlabs OBS veya xSplit gibi uygulamalara rakip olacak.

Twitch Studio, temel olarak insanların zahmetsiz bir şekilde yayın yapmaya başlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış. Söylenenlere göre mikrofonunuzu ve kameranızı ayarlayıp canlı yayınınızda bazı görsel efektler için bir şablon seçtikten sonra, hızlı bir şekilde canlı yayına başlayabileceksiniz.

Gelecek aylarda Twitch, yeni uygulaması Twitch Studio'ya bazı yenilikler ekleyecek. Bu yeniliklerden birisi, kullanıcının izleyiciler ile yazışabilmesini iyileştirecek. Diğer yenilikler ise panelin kontrolünü kolaylaştıracak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/08/twitch-studio-broadcasting-software-live-stream/
25
11
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
11
3
2
1